Volledig scherm
PREMIUM
Henk Franken verzamelde in de loop der jaren duizenden verhalen én attributen uit de horeca in Bergen op Zoom. ,,Het is misschien een beetje uit de klauwen gelopen.’’ © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Bergenaar Henk Franken: een wandelende horeca-encyclopedie

BERGEN OP ZOOM - Bergenaar Henk Franken weet meer van de lokale kroegen dan wie dan ook. Zelfs als ze niet meer bestaan.

Zijn huis is een soort museum, gevuld met memorabilia uit de geschiedenis van de Bergse horeca. Een verzameling met zo’n 5.000 items. Tijdens Kunsten in de Monumenten treedt Henk Franken (54) naar buiten en gunt hij het publiek een kijkje in zijn collectie, voor de gelegenheid te zien in de Spiegelzaal van De Enghel.

  1. Personeel
    Van het land

    Personeel

    BERGEN OP ZOOM - September is altijd een drukke maand op het bedrijf. Al het oogstwerk komt tegelijkertijd en dat kan ook niet wachten. Mis je één dag met de snij- en spekbonenpluk? Dan zijn ze te groot en te dik. En blijven de appels te lang hangen, dan zijn ze overrijp en niet lekker meer. Nu lijkt dat alles simpel en ik kan me voorstellen dat je zegt: dan pluk je toch gewoon de appels en de bonen? Maar ondertussen moet ook dagelijks de suikermaïs, de bramen, de venkel, koolrabi, sla, pompoenen, peren en ga zo maar door worden geoogst.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom