Volledig scherm
stock stockadr rechtbank rechter rechtspraak © Thinkstock

Bergenaar kort de cel in en dan snel naar Marokko

BREDA/BERGEN OP ZOOM -  De 36-jarige Ahmed el H. uit Bergen op Zoom moet hulp krijgen bij de terugkeer naar Marokko. Dat eiste officier van justitie Marieke Snoeks gisteren tegen de man die met name zijn moeder terroriseerde.

El H. moest nu voor de rechter verschijnen, omdat hij twee stenen door de ruiten gooide bij zijn moeder in de Mercuriusstraat in Bergen op Zoom. Dat was in september vorig jaar en januari van dit jaar. Ook heeft hij haar twee keer bedreigd.

Bedreigen

Daarnaast bedreigde hij mogelijk iemand anders en gooide hij met koffie in de politiecel, wat aangerekend wordt als vernieling.

De man bekende de meeste feiten. Hij maakte in de rechtbank een uitgebluste indruk. De verblijfsvergunning van El H. is kort geleden al ingetrokken. De man heeft een heel dik strafblad van 45 pagina’s.

Hij wil zelf ook graag terug, verklaarde hij: ,,Het is ook niet niks om ongewenst verklaard te worden."

Veelpleger

Zijn advocaat vroeg om vrijspraak omdat getuigen niet voldoende gehoord zijn of hooguit een korte celstraf, waardoor hij direct in vreemdelingenbewaring komt.

De geëiste ISD-maatregel is normaal gericht op een succesvolle terugkeer in de maatschappij voor veelplegers. In dit geval moet de maatregel worden gebruikt om zo goed mogelijk terug te keren naar Marokko.

Het zou kunnen dat hij al in Marokko zit als de rechter 26 juli uitspraak doet.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom