Volledig scherm
De man bleek onder invloed te zijn van cocaïne. Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Bergenaar probeert drugs te verstoppen bij politieauto en mishandelt agenten

KRABBENDIJKE - Een 26-jarige man uit Bergen op Zoom is donderdag in Krabbendijke aangehouden nadat hij betrapt werd op het rijden onder invloed en vervolgens drugs wilde verstoppen bij een politieauto. De man mishandelde ook nog twee agenten, dat meldt de politie.

De man werd rond 18.45 uur aangehouden op de Noordweg in Krabbendijk. Agenten controleerden zijn auto en ze roken een hennepgeur uit de auto komen. Ze vroegen de man om alle aanwezige drugs in de auto af te geven.

Daar bleek de man anders over te denken. Hij stapte uit en werd gecontroleerd, maar agenten zagen dat de man een pakje met vermoedelijk drugs wilde verstoppen bij de politieauto. De man besloot het op een lopen te zetten, maar door hem pootje te haken, konden agenten hem weer vastpakken. 

Mishandelen van agenten

Vervolgens verzette de Bergenaar zich volgens de politie zo heftig dat een van de agenten gewond raakte door trappen en duwen van de verdachten. Deze agent heeft zich door een dokter moeten behandelen aan letsel aan zijn schout en heeft aangifte van mishandeling gedaan. Een andere agent heeft ook aangifte gedaan van mishandeling, hij werd tegen zijn been geschopt. 

Het pakketje dat de man probeerde verstoppen is later gevonden door een speurhond. De inhoud van het pakje wordt getest, gewogen en vervolgens vernietigd. 

Cocaïne, THC en (meth)amfetamine

De man is overgebracht naar een politiecellencomplex en is daar in verzekering gesteld. Daar bleek hij onder invloed te zijn van cocaïne, THC en (meth)amfetamine. Er kwam een GGD-arts naar het cellencomplex om bloed af te nemen bij de man. 

Verder is hij daar gehoord over het rijden onder invloed van drugs, het mishandelen van de agenten, het verzetten bij aanhouding en het bezit van verdovende middelen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Als de uitslag van de bloedtest van de GGD bekend is, worden door het Openbaar Ministerie verder stappen ondernemen. Nu is er tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom