Volledig scherm
PREMIUM
Na 51 jaar in de ijssalon te hebben gewerkt, neemt Gerard Crusio afscheid. © Pix4Profs/Tonny Presser

Bergse ijsverkoper Gerard Crusio geeft stokje door aan zoon: ‘Een ijsje is altijd een feest’

interviewBERGEN OP ZOOM - Vrijwel heel zijn leven heeft Gerard Crusio gewerkt in het ijsbedrijf dat zijn familie al meer dan een eeuw draaiende houdt. Maar nu geeft hij het stokje door aan zoon Coen.     

Quote

Een groot deel van mijn leven speelde zich hier af

Gerard Crusio

Op het trapje naar de bovenverdieping hangt de nostalgie aan de muren. IJslepels vol. Foto’s die een beeld geven van de ruim honderdjarige geschiedenis van het bedrijf. Opa Willem staat erop, de oprichter. Vader Cees, zijn inspirator. Gerard zelf, als jong manneke en ook op latere leeftijd. Coen is ook te zien, de Crusio van de vierde generatie die het bedrijf voortzet.

Het is voor Gerard een bijzondere plek, dat trapje en de verdieping boven de zaak aan de Wouwsestraat. ,,Hier ben ik geboren en opgegroeid. Een groot deel van mijn leven speelde zich hier af.’’

Vorige week schepte hij zijn laatste ijsje op. Natuurlijk was dat een emotioneel moment. ,,Ik was dertien toen ik achter de toog mocht.’’

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom