Volledig scherm
De Bergse ondernemersvereniging Sterck zamelt vrijdag geld in voor Sint Maarten. © STERCK

Bergse ondernemersvereniging Sterck in actie voor Sint Maarten

BERGEN OP ZOOM - De ondernemers in Bergen op Zoom zetten hun schouders onder een inzamelingsactie voor Sint Maarten.  Onder het mom 'Bergen op Zoom maakt zich Sterck voor Sint Maarten' zamelen ze vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur geld in voor de bevolking van het Antilliaanse eiland dat vorige week zwaar getroffen werd door orkaan Irma. 

Collectebussen

Bij alle ondernemers staan de hele dag collectebussen waar klanten geld in kunnen gooien. Ook wordt er een sponsoractie opgezet. ,,Ik ben normaal niet zo van de acties. Maar toen ik de beelden zag, hebben die mij echt geraakt. Als zelfs de Koning zegt dat hij nog nooit zoiets heeft gezien. Tja, dat zegt genoeg", aldus voorzitter Leon Videler van ondernemersvereniging Sterck.

Aan het einde van de dag wordt de opbrengst geteld en overgemaakt naar het Rode Kruis. De ondernemersclub heeft een speciale facebookpagina gemaakt over de actie. De Sterck-actie valt samen met de landelijke inzamelingsdag voor Sint Maarten. 
 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Het leven van Bergse politicus Louis van der Kallen vereeuwigd in twee uur durende film
    PREMIUM
    Longread

    Het leven van Bergse politicus Louis van der Kallen vereeuwigd in twee uur durende film

    BERGEN OP ZOOM - De mens achter de politicus. Zo heet de film die door Wilmer Kousemaker, Marcel Mulder en Ank van der Kallen (regie) is gemaakt over het bewogen leven van Bergenaar Louis van der Kallen (70). Tijdens een bijzonder openhartig twee uur durend interview met Omroep Zeeland-journalist Joop van der Laan kijkt de BSD-fractieleider terug op zijn leven als politicus, waterschapsbestuurder, Provinciale Statenlid, rekenkamerlid en werknemer van onder meer Akzo Nobel. Van der Kallen: ,,Ik ben er best tevreden over."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom