Volledig scherm
PREMIUM
illustratie cover boek Petra Kwaadgras © illustratie Petra Kwaadgras

Bergse Petra Kwaadgras illustreert kinderboek

BERGEN OP ZOOM - De Bergse beeldend kunstenares Petra Kwaadgras illustreerde een spannend gepersonaliseerd kinderboek: Het Geheim In De Bunker van de Zeeuwse schrijfster Tineke Kerste-Murre. ,,Niet een boek gaat straks hetzelfde zijn.”

Het bijzondere avontuur begon met een oproep van Uitgeverij Tiny Tale’s Bookshop. Zij zochten schrijvers en illustratoren die mede het idee wilden omarmen om het fenomeen ‘gepersonaliseerde boek’ naar een next level te trekken. Petra Kwaadgras (35) wilde dat wel. 

  1. ‘We gaan de bloemetjes buiten zetten’
    Van 't Land

    ‘We gaan de bloemetjes buiten zetten’

    Abstract taalgebruik spiegelt vaak de concrete wereld om ons heen. Zo zijn er eigenlijk heel veel woorden en uitdrukkingen die iets met bloemen te maken hebben. Als bijvoorbeeld je vriend of vriendin thuiskomt met een nieuw stuk kleding wat je lelijk vindt, kun je misschien maar het best de waarheid een beetje verbloemen. En als iemand in de put zit, moet je ze misschien een beetje opfleuren. Als het je verjaardag is, mag je best eens de bloemetjes buiten zetten. Mensen die dáár dan weer niet van houden, zijn muurbloempjes.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom