Bergse Sandra Roefs gooide het roer om en werd stadsboerin: ‘Ik miste iets’

BERGEN OP ZOOM - Sandra Roefs gooide een paar jaar geleden rigoureus het roer om. De voormalig medewerkster van het kantongerecht is nu stadsboerin en jogajuf.

Volledig scherm
Sandra Roefs heeft geen moeite met aanpakken: ,,Daar haal ik juist energie uit.’’ © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Het bijenhotel is pas geplaatst; de bloemranden voor de gevleugelde gasten waren al eerder ingezaaid. En ondertussen is Sandra Roefs alweer druk met voorbereidingen voor het Waterpoortweekend, dat er op het moment van het interview nog aan komt. Voor stadsboerin Roefs is er altijd wel wat te doen. Aanpakken, daar heeft ze geen moeite mee: ,,Ik haal er juist energie uit.‘’

Vier jaar geleden besloot de Bergse een andere draai aan haar leven te geven. Ze werkte bij het kantongerecht in Bergen op Zoom, op de griffie en in de administratieve ondersteuning. Langzaam voelde ze zich daar vastlopen. ,,Ik miste iets.'' Haar vader wist, als lid van een netwerk van agrarische natuurbeheerders, een oplossing. De kleine Kievit kwam beschikbaar: op dat moment een leegstaande boerderij aan de rand van het landgoed Zoomland, tijdelijk bewoond door antikraak-huurders.

  1. Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’
    PREMIUM

    Bewoners Sint Elisabeth wonen tijdelijk op Vrederust in Halsteren: ‘het is hier gezellig’

    HALSTEREN - Ze hebben het geschoten, daar op het dakterras van de Bosgaard. Groen uitzicht en over de laan komt altijd wel volk voorbij. Annie Nouwens zit eerste rang. ,,Vooral 's avonds zitten we hier vaak.'' Anneke Luijkx is nog aan het uitpuffen. Ze net met de scootmobiel naar buiten geweest. ,,Bijna tot aan de Sprenge.'' Mia Lagendijk heeft haar als vrijwilligster op het tochtje vergezeld. ,,Volgende week gaan we weer een stukje verder.'' Plonie van de Heuvel zit ook aan het tafeltje en is meer dan tevreden over de nieuwe huisvesting. ,,Het is hier amicaal, gezellig onder elkaar. Dat had ik daar veel minder.''
  2. Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree
    BN DeStem

    Scouts uit Bergen op Zoom en Roosendaal vertrekken naar World Jamboree

    BERGEN OP ZOOM - Het was een kort nachtje voor Britt van de Watering uit Bergen op Zoom en Laura en Beau Vink uit Roosendaal. Al om vier uur ‘s nachts verzamelen ze bij de Bergse Boulevard met troep Bokkenpootjes bij de bus naar Brussel. Allemaal dragen ze de Nederlande scouting-outfit: rode blouse en de das met de speciale ‘dasklomp’. Vanuit Brussel vliegen ze naar Amerika om in West Virginia de Wereld Jamboree bij te wonen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom