Volledig scherm
PREMIUM
Open huis van het Facilitair Bedrijf in Blokstallen 3 aan het Wilhelminaveld tijdens Open 2018. © Tonny Presser © 2018

Bestuur Facilitair Bedrijf weg: ‘Voorkomen dat het helemaal op zijn gat gaat’

BERGEN OP ZOOM - Acht ‘afnemers’ van het Facilitair Bedrijf (FB) maken zich ernstig zorgen over de problemen die dreigen te ontstaan nu het bestuur van het FB eind dit jaar het bijltje er bij neergooit. De acht willen zo spoedig mogelijk in gesprek met wethouder Evert Weys. Om te kijken hoe ze kunnen bijdragen aan een oplossing.

Quote

We moeten voorkomen dat het helemaal op zijn gat gaat

Ferd Quik

Dat is de uitkomst van topoverleg dat de acht maandagavond over deze kwestie hadden, zegt woordvoerder Ferd Quik. 

Het gaat om de Stichting Sint Nicolaas Bergen op Zoom, de Maria Ommegang, Stichting Dekorbouw, de Borgerij Berghen op den Zoom, het Gezellentoneel, BOV (Bergse Operette Vereniging), de Stichting TOB, technische ondersteuning Bergse evenementen en Stichting Historische Kostuums. ,,We moeten voorkomen dat het helemaal op zijn gat gaat. Want de Bergse verenigingen moeten kunnen blijven bestaan.”

  1. Schuldgevoel
    Van het land

    Schuldge­voel

    Ik denk erover om op vakantie te gaan. Mét het vliegtuig! Een aantal jaar geleden zou ik daar geen twee keer over hebben nagedacht. Maar omdat vliegen zo ongelofelijk slecht is voor het milieu, heb ik daar tegenwoordig toch een schuldgevoel bij. En dat schuldgevoel heb ik steeds vaker. Als ik een plastic tasje nodig heb voor mijn aankopen bij de supermarkt bijvoorbeeld. Of als ik een pot chocopasta met palmolie uit Maleisië koop (al is het van ‘duurzame plantages’). Zelfs bij een stuk watermeloen. En dan heb ik het nog niet over de aanschaf van nieuwe kleren die ergens door overwerkte mensen in Bangladesh gemaakt worden.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom