Volledig scherm
Pietentrein door de winkelstraten van Steenbergen. © Pix4profs/Iman Fase

Bezoek Pietenhuis en een ritje in de Pietentrein in Steenbergen

STEENBERGEN - 'Ik ben heel lief geweest', zegt één van de kleinere bezoekertjes als ze in het Pietenhuis verlegen opkijkt naar Sinterklaas. Enkele dagen voor pakjesavond hebben de sint en zijn pieten de deur van het Pietenhuis aan de Kaaistraat in Steenbergen opengezet voor alle kinderen.

,,Zeker, zeker, zeker weten.'', vraagt de sint en na een bevestigend antwoord gaat hij verder met het schudden van de vele handjes. De pieten vullen die handjes met snoepgoed en delen chocolademelk uit. Ook nemen Sinterklaas en zijn pieten de tijd om op de foto te gaan. 

Pakjes in de schoorsteen

Kinderen die dat willen mogen laten zien hoe goed ze pakjes in een schoorsteen kunnen gooien. Voor de jongste de kleine pakjes die de Zwarte Pieten al hebben ingepakt en de grotere pakjes voor de wat oudere kinderen. Tot verbazing van Sinterklaas komen bijna al die pakjes op de juiste manier in de schoorsteen terecht. Het pakjes gooien is één van de activiteiten rond het behalen van een Pietendiploma. De opdrachten voor dit diploma krijgen de kinderen bij het instappen in de Pietentrein. Voor het bordes van het voormalige stadhuis aan de Kaaistraat worden de passagiers opgewacht door een machinist in vol ornaat en natuurlijk enkele Zwarte Pieten. 

Tijdens het erg leuke ritje van de Kaaistraat via de Markt, Westdam en Kromme Elleboog terug naar het bordes is het wel heel goed opletten voor de kinderen en de volwassen passagiers. Om voor het diploma te kunnen slagen moesten ze door pieten 'verstopte' voorwerpen ontdekken. Maar, als je goed keek was dit gelukkig geen al te groot probleem. Sinterklaas wilde af en toe even naar buiten. Daarbij maakte hij ook met een paar pieten een wandeling door de winkelstraten en werd gekeken naar eventuele cadeautjes die nog gekocht moesten worden bij de plaatselijke winkeliers. Ook bij deze uitstapjes werden weer veel handjes gedrukt, foto's en selfies gemaakt en snoepgoed uitgedeeld.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom