Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Barry Jacobs (midden) is de nieuwe portefeuillehouder voor probleembad De Schelp in Bergen op Zoom. Tijdens het raadsdebat wordt hij geflankeerd door Andrew Harijgens (links) en Patrick van der Velden (rechts). Deze drie wethouders zijn nog over na het aftreden van Annette Stinenbosch en het aanstaande vertrek van Evert Weys die burgemeester wordt in Hilvarenbeek. © Pix4profs/Iman Fase

Bloedbad De Schelp als symbool voor stuurloze stad Bergen op Zoom

ANALYSEBERGEN OP ZOOM - Na een lang en soms erg fel debat over alle politieke en technische ellende rond zwembad De Schelp zijn college en gemeenteraad van Bergen op Zoom het slechts over één ding eens: er moet beter, dus anders worden bestuurd. Maar hoe dan?

Rond 00.45 uur op de vroege vrijdag konden de moties van wantrouwen en afkeuring de prullenbak in. Het college, minus de woensdag al afgetreden wethouder Annette Stinenbosch, zat er nog steeds. De Schelp blijft voorlopig dicht. En een deel van de oppositie is alle vertrouwen in B en W kwijt. Dus wat is na dik vijf uur vergaderen de oogst voor bad en stad, burger en bestuur?

  1. Eerste hulp bij Vastenavend dankzij Joep
    Geneuzel

    Eerste hulp bij Vastena­vend dankzij Joep

    Wie door al dat geklaag en gezeik van de grootste sneuneuzen van Nederland, de familie van Rossem, heen keek, zag vooral iets heel moois op tv. Ons Krabbegat. Die prachtige, historische binnenstad waar ze doorheen liepen en zo weinig oog voor hadden. Maar stel je voor dat je uit de Randstad komt, datzelfde zag en dit weekend meteen die mooie stad wil ontdekken. Dan schrik je. Gelukkig heeft Joep Blokland van biercafé ‘t Locomotiefke daar een oplossing voor.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom