Volledig scherm
Vorig jaar vond de Brabantse Waldag in Nieuw-Vossemeer plaats © Chris van Klinken / Pix4Profs

Boerendag en Brabantse Waldag werken samen

WOENSDRECHT - De Woensdrechtse Boerendag en De Brabantse Waldag slaan op zondag 9 september de handen ineen om van de twee altijd druk bezochte evenementen een nog groter evenement te maken. De Woensdrechtse Boerendag is altijd in september en De Brabantse Waldag in mei of juni.

,,We wilden dit jaar de Brabantse Waldag op Mattemburgh houden omdat het landgoed een grote facelift heeft gekregen", legt organisator Dennis van Tilborg uit. ,,Maar omdat de werkzaamheden bij Mattemburgh pas na de zomer helemaal gereed zijn, hebben we het evenement naar 9 september verschoven."

Samenwerking eenmalig

Van Tilborg zag op de evenementenkalender dat op diezelfde dag ook de Boerendag in Hoogerheide wordt gehouden. ,,We hebben daarom contact gezocht met de organisatoren van de Boerendag om De Brabantse Waldag op dezelfde datum te houden."

Adri van Zweden van de Boerendag had wel oren naar de samenwerking: ,,We zitten op slechts enkele honderden meters van elkaar en het leek ons wel wat om er één groot evenement van te maken."

Van Tilborg zegt dat de samenwerking eenmalig is. ,,Volgend jaar gaan we met de Brabantse Waldag waarschijnlijk weer terug naar mei of juni."

Eigen karakter

De Boerendag is elk jaar goed voor 5000 bezoekers en de Brabantse Wal dag trekt elk jaar rond de 7000 bezoekers. ,,Door de samenwerking kunnen alle twee de evenementen nog meer bezoekers trekken", hoopt Van Tilborg.

Van Zweden zegt dat de twee evenementen ieder hun eigen karakter houden. ,,We willen de mogelijkheid bekijken of we door middel van wandelpaden, koetsjes en een treintje het publiek naar de twee evenementen kunnen leiden."

Van Zweden zegt dat de samenwerking met Mattemburgh niet helemaal nieuw is. ,,In het verleden viel de Boerendag een keer gelijk met de National Monumentendag en reed er een treintje tussen de evenementen."

Van Tilborg ziet de samenwerking als een grote promotie voor de Brabantse Wal. ,,Alle ingrediënten van De Brabantse Wal komen samen: cultuur, het boerenleven en het natuurschoon."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom