Volledig scherm
Boswachter Erik de Jonge deed een gruwelijke vondst. © Erik de Jonge

Boswachter doet akelige vondst: gedumpt afval van vermoedelijk 'gejatte schapen'

UPDATE'Jakkes' is de eerste reactie van de Brabantse boswachter Erik de Jonge toen hij een 'aantal geslachte schapen' vond in het West-Brabantse gebied waar hij boswachter is. De geur van de vuilniszakken deed hem al vrezen voor zoiets, maar toch vond hij de vondst zo gruwelijk dat hij de foto op Twitter plaatste.

De boswachter, die ook natuurfotograaf is, vond de vuilniszakken met geslachte schapen in zijn gebied. Te zien op de foto is een schapenhoofd en de bijbehorende vacht. De rest zit of in de vuilniszakken of is gebruikt door iemand. 

Vermoedelijk komen de schapen van een naburige wei, waar eerder deze week een aantal schapen verdwenen. 'Mogelijk heeft degene die de schapen heeft gejat ze hier gedumpt', aldus De Jonge. 

De Brabantse boswachter heeft met de boer gepraat, van wie de schapen waren gestolen. Hij is komen kijken en ,,weet zeker dat het zijn schapen waren". 

Ramadan

In deze periode worden jaarlijks dode schapen gevonden. ,,Mogelijk heeft het met de Ramadan te maken", laat De Jonge weten. Maar met zekerheid kan hij dat niet zeggen. 

Donderdag gaat de politie verder met de zaak en probeert dan de dader te herleiden. ,,We hebben al duidelijk aanwijzingen", zegt De Jonge, ,,Dus het kan zijn dat de dader snel gevonden wordt."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom