Volledig scherm
Zo moet het appartementencomplex eruit komen te zien. © Bouwbedrijf Boogert.

Bouw op het havenplateau in Sint-Annaland is begonnen

SINT-ANNALAND - Het mag gerust een kleine mijlpaal worden genoemd. Woensdag is de bouw van het eerste appartementencomplex op het havenplateau in Sint-Annaland feestelijk in gang gezet.

Het havenplateau is het derde en laatste deelgebied van het ambitieuze plan Suzannaland waar nu daadwerkelijk wordt gebouwd. Aan het Havenplein en in de Kleine Suzannapolder ging de schop eerder al de grond in. Het project behelst de totale metamorfose van het gebied bij de jachthaven. 

Mede door de economische crisis was er lang sprake van stilstand. ,,Toen ik in 2010 als wethouder begon, was het heel moeilijk om het vlot te trekken’’, kan wethouder Frank Hommel zich herinneren. ,,We hebben ons toen eerst gericht op de nieuwe supermarkt en het woonservicecentrum aan het Havenplein, zaken die voor de inwoners erg belangrijk waren.’’

Die twee voorzieningen staan er alweer een tijdje. Ook in de Kleine Suzannapolder gaat de bouw van de grondgebonden woningen gestaag verder. Toch werd de gemeente een klein jaar geleden met een nieuwe tegenslag geconfronteerd toen enkele partners, waaronder bouwbedrijf Boogert, uit het plan stapten. Boogert achtte het risico om verder deel te nemen aan de grondexploitatie te groot, maar zei nog wel te willen bouwen in het gebied. Daarover zijn afspraken gemaakt.

Het is dan ook Boogert dat het eerste appartementencomplex op het havenplateau bouwt. ,,In principe bouwen wij ook de andere drie complexen, waarvan de laatste iets groter wordt, een landmark’’, zegt directeur Hans Boogert. 

Hommel bevestigt dat. ,,Boogert krijgt steeds als eerste de kans om te bouwen.’’ Het eerste complex krijgt achttien appartementen, waarvan meer dan zeventig procent al is verkocht. Volgens Boogert is de belangstelling groot, zeker nu mensen zien dat er echt iets gebeurt in het gebied. ,,Zien bouwen, geeft vertrouwen.’’

Hommel ziet de uitvoering van de rest van het plan met vertrouwen tegemoet. De 1,9 miljoen euro die een aantal jaar geleden al opzij is gezet om verliezen op te vangen, is volgens hem voldoende.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom