Brandweer meet zwavellucht in Ossendrecht
Volledig scherm
Brandweer meet zwavellucht in Ossendrecht © Christian Traets

Brandweer meet zwavellucht in en rond Ossendrecht

updateOSSENDRECHT - De brandweer heeft woensdagavond laat metingen verricht in de Bevrijdingstraat in Ossendrecht naar een hinderlijke lucht. Het ging om een sterke zwavellucht die ook in de buurt van Roosendaal en Moerdijk te ruiken was. 

De brandweer rukte met verschillende eenheden uit nadat een bewoner de overlast had gemeld. ,,We hebben een adviseur gevaarlijke stoffen ingezet", meldt een woordvoerster van de brandweer. ,,Die kan met een soort robot alle concentraties aan verschillende soorten lucht meten. In dit geval werd er een hele lage concentratie zwavellucht waargenomen.”

Volgens de woordvoerster trok de lucht in een soort wolk vanuit België richting Moerdijk. ,,Hoe die wolk is ontstaan, is niet duidelijk. Maar omdat de concentraties heel laag waren, waren ze niet schadelijk. Het gaf alleen stankoverlast.”

Brandweer meet zwavellucht in Ossendrecht
Volledig scherm
Brandweer meet zwavellucht in Ossendrecht © Christian Traets
  1. Twintig jaar na massagraven weer helpen in Kosovo: ‘Die dankbaarheid, daar word ik stil van’
    PREMIUM
    INTERVIEW

    Twintig jaar na massagra­ven weer helpen in Kosovo: ‘Die dankbaar­heid, daar word ik stil van’

    WOENSDRECHT - Als jong militair hielp hij in Kosovo honderden oorlogsslachtoffers te identificeren en herbegraven. Twintig jaar na die gruwelen keert Christian Zorge (41), nu uitvaartondernemer in Woensdrecht, met veertien veteranen terug. Om de lokale bevolking te helpen, al is het voor sommigen tevens traumaverwerking. Een verhaal over wreedheid, maar ook dankbaarheid en hoop.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom