Volledig scherm
PREMIUM
De huidige dam die als toegang dient naar Fort de Roovere verdwijnt © Jan Van De Kasteele

Brug als toegang naar Fort de Roovere

HALSTEREN - De huidige dam die als toegang dient tot Fort de Roovere in Halsteren verdwijnt. Ervoor in de plaats komt een smalle, vijftig meter lange brug. De werkzaamheden beginnen meteen na Pinksteren en moeten eind juni klaar zijn.

Dat zegt projectleider Cees de Korte van de gemeente Bergen op Zoom. ,,Die brug zweeft straks boven de gracht.'' Zo hebben bezoekers veel meer het idee dat ze een fort betreden dan nu met de dam die er ligt.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sobere huisvesting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstelling
    PREMIUM

    Sobere huisves­ting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstel­ling

    Verhuizen, daar komt veel bij kijken. Vraag dat maar aan de Bergse bouwclubs. Al jaren wordt gesproken over een splinternieuwe loods voor de bouwers. De huidige kotjes zijn oud, versleten en de veiligheid laat te wensen over. Al in 2017 heeft de Bergse politiek de portemonnee getrokken. Maar liefst vijf miljoen is er sindsdien beschikbaar voor een bouwkot voor de Vastenavendbouwers en voor een nieuw Halwana voor de Stichting Vastenavend.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom