Volledig scherm
PREMIUM
Bravoflex rijdt ook in Moerdijk en Roosendaal. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Buslijnen in Bergen op Zoom gaan op de schop

BERGEN OP ZOOM - Het openbaar vervoer in Bergen op Zoom gaat op de schop, om toekomstbestendig te zijn. Het lijnennet wordt flink herzien. Busmaatschappij Arriva heeft een plan opgesteld dat nu ter inzage ligt bij onder andere de gemeente en de provincie Brabant. Als dat in september wordt goedgekeurd door de provincie, gaat het nieuwe plan vanaf de nieuwe dienstregeling in december in.

In dat geval betekent het in ieder geval dat stadslijnen 22 en 23 vanaf volgend jaar al niet in de huidige vorm terugkomen. Adam Ahajaj van de PvdA trok daar onlangs voor aan de bel bij het college van Bergen op Zoom, omdat de lijnen zouden vervallen. Maar volgens woordvoerder Suzan van Beek gaat het niet zo ver. ,,Het kan best zijn dat de stadslijnen vervangen worden door streekbussen”, zegt ze. Dat zou betekenen dat bussen die normaal van buiten Bergen op Zoom alleen naar het station rijden ook de andere haltes aan doen. Lijnen verdwijnen niet zomaar, zegt Van Beek. ,,We kijken naar de vraag, waar mensen heen willen reizen. Maar ook naar andere verbindingen.”

  1. Schuldgevoel
    Van het land

    Schuldge­voel

    Ik denk erover om op vakantie te gaan. Mét het vliegtuig! Een aantal jaar geleden zou ik daar geen twee keer over hebben nagedacht. Maar omdat vliegen zo ongelofelijk slecht is voor het milieu, heb ik daar tegenwoordig toch een schuldgevoel bij. En dat schuldgevoel heb ik steeds vaker. Als ik een plastic tasje nodig heb voor mijn aankopen bij de supermarkt bijvoorbeeld. Of als ik een pot chocopasta met palmolie uit Maleisië koop (al is het van ‘duurzame plantages’). Zelfs bij een stuk watermeloen. En dan heb ik het nog niet over de aanschaf van nieuwe kleren die ergens door overwerkte mensen in Bangladesh gemaakt worden.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom