Fruitteler Joël Roks heeft een kluif aan de zomerse dagen. Door de hete zon verbrandt een deel van de appels. Gelukkig weet hij door beregening het overgrote deel koel te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Fruitteler Joël Roks heeft een kluif aan de zomerse dagen. Door de hete zon verbrandt een deel van de appels. Gelukkig weet hij door beregening het overgrote deel koel te houden. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

De appels verbranden aan de bomen: historisch lage oogst

FIJNAART - Door de extreme hitte verbranden de appels aan de bomen en dreigt een historisch lage oogst. Ook telers in West-Brabant en Tholen houden rekening met lagere opbrengsten, hoewel beregening van het fruit in deze contreien veel schade voorkomt. 

  1. Vastenavend 2021 in de maak: ‘We bereiden een unieke, veilige 11-11-viering voor’
    PREMIUM

    Vastena­vend 2021 in de maak: ‘We bereiden een unieke, veilige 11-11-vie­ring voor’

    BERGEN OP ZOOM - Hoe gaat de Vastenavend 2021 eruit zien? Die vraag houdt vele Krabben bezig. Vanwege corona en de maatregelen die daarbij horen zal het leutfeest sowieso anders zijn dan Bergenaren gewend zijn. ,,Maar er is Vastenavend”, zegt voorzitter Bas van Oevelen van de Stichting Vastenavend. ,,We bereiden een unieke, veilige 11-11-viering voor, want we hebben als het goed is een ‘nuuwe n’Òògeid’.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom