Volledig scherm
© Eric Elich

Désirée wacht een avondje vol ‘amoer’

GeneuzelAah, de veertiende februari. Liefde en het leutfeest zijn een ideale combinatie: wie heeft de eerste zoen niet gekregen tijdens Vastenavend? Verliefde stelletjes wrijven vandaag nog eens extra de neuzen tegen elkaar. Of doen alleen eskimo’s dat? Désirée van de Velde-Struijk wacht in ieder geval een romantisch avondje tijdens Kwiezien d’amoer in Vintage Vastenavend.

Al last van kriebels voor vanavond, Désirée?

Nou, het wordt niet zo’n romantisch avondje, hoor. Ik ben pas jarig geweest en een van mijn beste vriendinnen vroeg wat ik wilde hebben. Lekker samen ergens eten leek me wel leuk. Dit Valentijnsdiner wordt georganiseerd door Charlotte Leijs, Rosanne Langenberg en Maarten Rikken van het boek Allef Gaar. Charlotte zit bij mij in de band. We zijn heel trots op haar, dus het leek ons tof om daar te gaan eten. En Vintage Vastenavend is een superleuke winkel. Een toplocatie dus.

Nou, geen romantiek dan maar. Wat verwacht je van de avond?

De organisatoren kennende denk ik dat er wel het een en ander aan vertier voorbij gaat komen. Met leuke sketches of in de vorm van ander entertainment. Ik denk dat het vooral een heel verrassend diner gaat zijn, met veel leuke Vastenavendelementen.

Wat eet je normaal gezien het liefst tijdens Vastenavend?

Boerenkool en pompoensoep. Dat blijft een favoriet voor mij. En in de kroeg gebakken spek. Dat is altijd fijn, zo’n bakje. Echt een aanrader.

Waar ben je tijdens Vastenavend te vinden?

Ik zit dus in een bandje: Niet te vermei(d)e. Dat maakt het extra leuk, Vastenavend vier je met elkaar. In de band zitten allemaal vrouwen, verschillende karakters. Het is nooit saai. Op zaterdag en zondag treden we zeker vier of vijf keer op. Ligt ook aan de drukte. Op vrijdag gaan we zonder band op pad, maar zoeken we elkaar meestal wel op.

Dus na het etentje ga je vrijdag lekker dweilen? Mag deze hopeloze romanticus dan eindelijk wat romantiek verwachten?

Dan gaan we op tour met zijn tweeën, inderdaad. Nou vooruit, ik kan wel iets verklappen. We gaan iemand een geheime kaart sturen voor Valentijn. Die nodigen we uit voor een blind date in een speciaal straatje in Krabbegat. Is een grapje van de vorige Vastenavend, dat zetten we door. Die persoon weet niet dat wij het zijn... Nu maar hopen dat ‘ie de krant niet leest. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom