Volledig scherm
© AD

Diefstal roze flamingo's escaleert in Bergen op Zoom: Winkeleigenaar Dave raakt gewond maar laat zich niet kennen

UpdateBERGEN OP ZOOM - De politie heeft zaterdagmiddag twee mannen aangehouden voor mishandeling van twee winkeliers in de Kortemeestraat in Bergen op Zoom. De mannen werden aangehouden bij een kroeg op het Sint Catharinaplein, waar zij na de mishandeling een biertje waren gaan drinken.

De politie kreeg om 16.00 uur een melding van een vechtpartij in de Kortemeestraat. Een motoragent ging op de melding af. Een getuige in de straat meldde dat een aantal betrokkenen in een café zat. De verdachten kwamen de kroeg uit toen de agent daar een kijkje nam.

Op hetzelfde moment komt een groepje mensen uit de Kortemeestraat aanlopen. Een van hen roept naar de agenten dat hij door de mannen is geslagen. De agent moet daarna alle moeite doen om te voorkomen dat het weer op een vechtpartij uitloopt.

Flamingo's

Dave Koevermans is een van de slachtoffers. Hij is eigenaar van de winkel waarvoor roze flamingo's staan. De aanleiding van de consternatie. Toen hij zag dat de mannen de dieren wilden meenemen, zei hij daar op vriendelijke toon wat van. ,,Je bent lekker aan het werk, dan zit je hier echt niet op te wachten. Maar de reactie van die mannen was bizar." De mannen vlogen Dave en zijn collega aan. Hij werd op zijn gezicht geslagen en kreeg een wurggreep te verduren. ,,Ze waren helemaal doorgeflipt, ik denk door alcohol en drugs."

Het wordt pas weer rustig op het plein wanneer de twee verdachten terug de kroeg in gaan. Zij gedragen zich zeer agressief en hebben overduidelijk teveel gedronken. Daarom wordt versterking, onder andere een hond met begeleider, opgeroepen om de mannen aan te houden. Die aanhoudingen verlopen rustig.

De winkel van Dave is dicht met Pasen, maar daarna gaan hij en zijn collega gewoon weer aan het werk. ,,Het is zoals het is. Het is gewoon heel vervelend voor alle mensen die er iets van mee hebben gekregen. Ik ben wel ontzettend dankbaar voor de mede winkeliers hier in de straat die meteen kwamen helpen." Dave heeft geprobeerd zichzelf te verdedigen maar hij wilde niet vechten. Toch liep hij verwondingen op en moest even naar het ziekenhuis. ,,Ik heb geprobeerd het verstandig op te lossen. Ik hoop nu vooral dat zij ook verstandig zullen zijn en zoiets nooit meer doen."

Aanhoudingen

Meerdere getuigen deden hun verhaal bij de politie. De slachtoffers deden aangifte.

Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau, waar zij een nachtje moesten blijven. Het gaat om een man van 54 uit Lepelstraat en een man van 31 uit Bergen op Zoom. Zij hadden allebei meer dan twee keer de maximale hoeveelheid alcohol in hun bloed.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

    Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

    BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom