Met een doos vol sleutelhangers in de vorm van groene duimpjes werd personeel van de Plus-supermarkt in Halsteren verrast door Roparunteam Altijd Eentje Te Veel. Een bedankje voor jarenlange sponsoring en een hart onder de riem voor de medewerkers die flink moeten aanpoten in coronatijd.
Volledig scherm
Met een doos vol sleutelhangers in de vorm van groene duimpjes werd personeel van de Plus-supermarkt in Halsteren verrast door Roparunteam Altijd Eentje Te Veel. Een bedankje voor jarenlange sponsoring en een hart onder de riem voor de medewerkers die flink moeten aanpoten in coronatijd. © Peter de Brie

Dikke duimen van Roparunteam als dank aan trouwe sponsor

HALSTEREN - Nu corona de wereld op zijn kop zet, draait ook Roparunteam ‘Altijd Eentje Te Veel’ de rollen om. In plaats van iets te krijgen voor hun goede doel, gaven ze dinsdag iets cadeau: sleutelhangers in de vorm van een opgestoken duim voor het supermarktpersoneel van trouwe sponsor Plus in Halsteren.

,,Dit gaan ze vet vinden”, weet Plus-eigenaar Rik Linssen. Dus roept hij er medewerkers bij om de doos te openen. Een routineklus voor jongens en meiden die gewend zijn om vakken te vullen. ,,Oh, wat leuk”, luidt de reactie bij het zien van de groene duimpjes: sleutelhangers met een lampje en een tekenpen voor de iPad.

Flinke boodschappenlijst nodig

,,Al negen jaar zetten ze voor ons Roparunweekend een rolcontainer vol eten en drinken klaar. Want we hebben een flinke boodschappenlijst nodig”, zegt voorzitter Peter van der Graaf over het AETV-team met 26 Halsterse en Bergse leden.

Quote

Als negen jaar zetten ze voor het Roparun­week­end een rolcontai­ner vol eten en drinken klaar voor ons team

Peter van der Graaf, voorzitter Roparunteam Altijd Eentje Te Veel

Karretjes desinfecteren

,,Vanwege corona-crisis gaat de Roparun dit jaar niet door, maar de ‘Plussers’ staan wel klaar voor de inwoners van Halsteren en dat is flink aanpoten nu.” Van der Graaf wijst op een jongen die karretjes staat te desinfecteren. ,,Zal niet zijn droombaan zijn, maar hij doet het wel.”

Hart onder de riem

Voorzitter Peter van der Graaf (links) van Roparunteam Altijd Eentje Te Veel overhandigt een cadeau aan sponsor Rik Linssen van de Plus in Halsteren, rechts penningmeester Christiaan van der Vlugt van AETV.
Volledig scherm
Voorzitter Peter van der Graaf (links) van Roparunteam Altijd Eentje Te Veel overhandigt een cadeau aan sponsor Rik Linssen van de Plus in Halsteren, rechts penningmeester Christiaan van der Vlugt van AETV. © Peter de Brie

Het aardigheidje dient als dank voor de jarenlange sponsoring en als hart onder de riem voor het personeel. ,,We hoeven maar met onze vingers te knippen of ze staan klaar voor ons, we doen graag iets terug”, zegt penningmeester Christiaan van der Vlugt.

Facebookactie met AETV-run

Nu de sponsorloop ten bate van kankeronderzoek is afgeblazen, boekt het Roparunteam alles om naar de editie 2021. Geld inzamelen gaat wel door. ,,Op Facebook kun je onze AETV-run doen. Voor 10 euro kun je waar en hoe je maar wil 5 kilometer afleggen. Stuur ons een bewijsje, dan zetten wij het online en krijg je een medaille toegestuurd”, aldus Van der Graaf.

Jongeren keihard nodig

Plus-eigenaar Linssen beaamt zijn personeel keihard nodig te hebben in deze coronatijden. ,,De eerste twee weken moest bijna de helft van de vulploeg thuisblijven met keel- en neusklachten, ook al waren ze maar verkouden. En toen kwam premier Rutte ook nog met zijn oproep om niet te hamsteren, wat juist een averechts effect had. We waren bijna helemaal leeg. Gelukkig zijn jongeren flexibel en iedereen die gezond is, staat paraat. Die scholieren vinden het ook wel fijn om na een dag binnen zitten om te leren nog even aan het werk te kunnen.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom