Volledig scherm
Foto ter illustratie. © EPA

Dinteloord heeft vandaag een tijdelijke BMX-baan

DINTELOORD/KRUISLAND - Kinderen in Kruisland pleiten al een jaar voor een BMX-baan in hun woonplaats. Zolang die er nog niet is, kunnen de kinderen zich vandaag uitleven op een tijdelijke baan aan de Zuidzeedijk 3 in Dinteloord. 

De Kruislandse jongeren willen met een BMX-fiets of step over zandheuveltjes springen. Niets meer, niets minder. Toch is er nog geen geschikte plek gevonden om dit te doen. Naar eigen zeggen hebben ze aan 500 vierkante meter grond genoeg. 

Tijdelijke BMX-baan

Eric van de Spelt, raadslid in Steenbergen en kandidaat voor de Provinciale Staten, wilde iets doen en heeft daarom geïmproviseerd: een tijdelijke BMX-baan met wedstrijd waar de jonge rijders zich van hun beste kant kunnen laten zien. Hij wil hiermee aandacht vragen voor de mogelijkheden van sporten in de natuur. ,,Ik wil aantonen dat sporten, zoals fietscross, en natuur hand in hand kunnen gaan.”

Quote

Ik wil aantonen dat sporten, zoals fietscross, en natuur hand in hand kunnen gaan

Eric van de Spelt

Financiële steun

Zijn partij, D66 Steenbergen, ziet kansen om de crossbaan te realiseren. Hij zal hiervoor een initiatiefvoorstel indienen. Om dat kracht bij te zetten hoopt hij vanuit de provincie financiële steun te krijgen. Ook wil hij de organisatie van BrabantSport vragen om steun om dit initiatief met raad en daad bij te staan. 

Zelf zal Van der Spelt ook op de fiets klimmen om vandaag een rondje te rijden op de BMX-baan. 

500 vierkante meter

Quote

Een zandbaan is goed genoeg

Dennis Roks

Voor de Kruislandse jongeren ligt de dichtstbijzijnde pumptrack, waar BMX’er s kunnen oefenen, in Roosendaal. Die is van asfalt, maar zo professioneel hoeft het van de jongeren ook weer niet te zijn. ,,Een zandbaan is goed genoeg. Met een lap grond van 500 vierkante meter komen we een heel eind. Daar kun je voor de jeugd een prima parcours op maken", vertelde Dennis Roks namens de jongeren eerder aan deze krant. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom