Dit is de favoriete attractie van Jens (9) op de Steenbergse kermis

VideoSTEENBERGEN - Botsauto’s, suikerspinnen, eendjes vissen, een kleine draaimolen. Alle ingrediënten voor een geslaagde kermis zijn in Steenbergen aanwezig de laatste dagen. En ook de favoriete attractie van Jens (9): Mega Skeeball. ,,Ik wil graag een grote knuffel winnen.” 

Als je de kermis via de Markt oploopt, kom je eerst bij een oliebollenkraam en een snoepkraam. Daarna vind je een muntenschuiver. Daar staat Melissa Baartmans met haar vriend en zijn dochter. Zij komen vanuit Sint-Maartensdijk naar de kermis. ,,We zijn gelijk hier begonnen”, vertelt ze. ,,Wij komen eigenlijk voornamelijk voor de muntjes. We hoorden zondag dat het hier kermis was en besloten te komen. De kermis lijkt me groter dan andere hier in de buurt.”

  1. Schuldgevoel
    Van het land

    Schuldge­voel

    Ik denk erover om op vakantie te gaan. Mét het vliegtuig! Een aantal jaar geleden zou ik daar geen twee keer over hebben nagedacht. Maar omdat vliegen zo ongelofelijk slecht is voor het milieu, heb ik daar tegenwoordig toch een schuldgevoel bij. En dat schuldgevoel heb ik steeds vaker. Als ik een plastic tasje nodig heb voor mijn aankopen bij de supermarkt bijvoorbeeld. Of als ik een pot chocopasta met palmolie uit Maleisië koop (al is het van ‘duurzame plantages’). Zelfs bij een stuk watermeloen. En dan heb ik het nog niet over de aanschaf van nieuwe kleren die ergens door overwerkte mensen in Bangladesh gemaakt worden.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom