Dit is de trailer van het nieuwe Bergs openluchtspektakel over 75 jaar bevrijding

VideoBERGEN OP ZOOM - De trailer van het nieuwe openluchtspektakel Supersum is vanaf nu te zien. De première was donderdagavond in Cinema Kiek in de Pot. Het nieuwe openluchtspektakel geeft een kijkje in het leven van de Bergse bevolking in de dagen rond de bevrijding.

Mille periculis supersum. Vrij vertaald betekent het ‘duizend gevaren kom ik te boven’. De spreuk is te lezen op het historisch stadhuis van de stad en is de inspiratie van de naam van het stuk. Supersum is een productie van stichting de Vierschaar en neemt bezoekers mee naar de dagen rond de Bergse bevrijding op 27 oktober 1944. Willem Mathijssen, coördinator artistiek, vertelt: ,,Het stuk begint in oktober 1944. Dit is vier maanden na D-Day. In die dagen was ons gebied een scharnierpunt, het was een belangrijke plaats voor de geallieerden en er werd veel gevochten. Dit voelden ook de mensen in Bergen op Zoom. De mensen leefden letterlijk tussen hoop en hel.”

  1. Familie Fontijn uit Hoogerheide doet mee in documentaire over Down
    PREMIUM

    Familie Fontijn uit Hoogerhei­de doet mee in documentai­re over Down

    HOOGERHEIDE - Als Johan en Esther Fontijn uit Hoogerheide vooraf hadden geweten hoe het leven met een kind met het Downsyndroom zou zijn, hadden zij zich niet zoveel zorgen gemaakt. ,,Wij zien het Downsyndroom niet als een beperking, eerder als verrijking”, vertellen zij. Dat is de belangrijkste boodschap van de documentaire ‘Als ik dit vooraf had geweten’. Deze is gemaakt voor jonge ouders of ouders in wording van een kind met het Downsyndroom.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom