Volledig scherm
Wie wordt de opvolger van Eric Elich? © Jan van de Kasteele

Dit is er dit weekend (d'n ellefde van d'n ellefde) in Bergen op Zoom en omgeving te doen

BERGEN OP ZOOM - Wie o wie is toch de nieuwe nar van Krabbegat? Het best bewaarde geheim van dit moment wordt dit weekend eindelijk  onthuld. Het is een weekend vol activiteiten rondom de elfde van de elfde. Wij selecteerden drie vieringen waar iets bijzonders te gebeuren staat. Maar ook voor wie niet van carnaval houdt, is er dit weekend genoeg te doen. 

- We beginnen in Krabbegat, waar ze d'n ellefde van d’n ellefde zondag vieren. Bij 't Geitje wordt dan het Vastenavondvuurke officieel aangestoken. Zo rond 23.11 uur is het hoogtepunt: dan is bekend wie de nieuwe nar is, de opvolger van Eric Elich. Daarna kunnen de feestgangers verder dweilen in de cafés.

- In 't Vosse-ol gonst het inmiddels ook al een tijdje van de geruchten: wie wordt nu toch de nieuwe prins? De liefhebbers komen daar zaterdagavond al achter. Carnavalvierders zijn welkom in dorpsherberg Dun Slok. Daar vindt ook een boerenbruiloft plaats, terug van weggeweest.

Volledig scherm

- Ook in Ostrecht is het spannend: wie wordt de opvolger van Prins Kees I? Carnavalsliefhebbers zijn zondag welkom in De Snor om de bekendmaking bij te wonen. Bij de Bronzen Os op de Markt wordt het carnavalsseizoen vervolgens officieel geopend.

- Sportievelingen komen ook aan hun trekken dit weekend. Maar liefst 600 hardlopers hebben zich aangemeld voor de eerste Brabantse Wal Trail die zaterdag door de bossen van Bergen op Zoom, Huijbergen en Ossendrecht gaat. Aanmelden kan niet meer, aanmoedigen natuurlijk wel. De eerste deelnemers starten al om 5 uur ‘s ochtends. Om 20.00 uur moet iedereen terug zijn.

- Wie liever op een fiets zit, kan zondag terecht in Hoogerheide. De Ossendrechtse Tourclub De Grensrijders houdt dan een mountainbiketocht door bosrijke delen van de gemeente Woensdrecht, met start en finish bij het Laco-zwembad in Hoogerheide. Er zijn drie afstanden: 25, 35 of 45 kilometer.

- Sla nog even snoep of fruit in, want het kan zomaar zijn dat er zingende kinderen voor de deur staan, dit weekend. Het is namelijk ook Sint Maarten en dat vieren ze onder andere in Hoogerheide (op zaterdag) en in Nieuw-Vossemeer (op zondag). In Hoogerheide start de route om 19.00 uur bij basisschool De Stappen. In Nieuw-Vossemeer gaan kinderen vanaf 18.15 uur vanaf gemeenschapshuis de Vossenburcht op pad.

 1. Sobere huisvesting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstelling
  PREMIUM

  Sobere huisves­ting, voor de een een zegen, voor de ander een teleurstel­ling

  Verhuizen, daar komt veel bij kijken. Vraag dat maar aan de Bergse bouwclubs. Al jaren wordt gesproken over een splinternieuwe loods voor de bouwers. De huidige kotjes zijn oud, versleten en de veiligheid laat te wensen over. Al in 2017 heeft de Bergse politiek de portemonnee getrokken. Maar liefst vijf miljoen is er sindsdien beschikbaar voor een bouwkot voor de Vastenavendbouwers en voor een nieuw Halwana voor de Stichting Vastenavend.
 2. Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’
  UPDATE

  Bergse wilde meisje bij het spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe dappere agent over haar heen sprong’

  BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom