Volledig scherm
Wie wordt de opvolger van Eric Elich? © Jan van de Kasteele

Dit is er dit weekend (d'n ellefde van d'n ellefde) in Bergen op Zoom en omgeving te doen

BERGEN OP ZOOM - Wie o wie is toch de nieuwe nar van Krabbegat? Het best bewaarde geheim van dit moment wordt dit weekend eindelijk  onthuld. Het is een weekend vol activiteiten rondom de elfde van de elfde. Wij selecteerden drie vieringen waar iets bijzonders te gebeuren staat. Maar ook voor wie niet van carnaval houdt, is er dit weekend genoeg te doen. 

- We beginnen in Krabbegat, waar ze d'n ellefde van d’n ellefde zondag vieren. Bij 't Geitje wordt dan het Vastenavondvuurke officieel aangestoken. Zo rond 23.11 uur is het hoogtepunt: dan is bekend wie de nieuwe nar is, de opvolger van Eric Elich. Daarna kunnen de feestgangers verder dweilen in de cafés.

- In 't Vosse-ol gonst het inmiddels ook al een tijdje van de geruchten: wie wordt nu toch de nieuwe prins? De liefhebbers komen daar zaterdagavond al achter. Carnavalvierders zijn welkom in dorpsherberg Dun Slok. Daar vindt ook een boerenbruiloft plaats, terug van weggeweest.

Volledig scherm

- Ook in Ostrecht is het spannend: wie wordt de opvolger van Prins Kees I? Carnavalsliefhebbers zijn zondag welkom in De Snor om de bekendmaking bij te wonen. Bij de Bronzen Os op de Markt wordt het carnavalsseizoen vervolgens officieel geopend.

- Sportievelingen komen ook aan hun trekken dit weekend. Maar liefst 600 hardlopers hebben zich aangemeld voor de eerste Brabantse Wal Trail die zaterdag door de bossen van Bergen op Zoom, Huijbergen en Ossendrecht gaat. Aanmelden kan niet meer, aanmoedigen natuurlijk wel. De eerste deelnemers starten al om 5 uur ‘s ochtends. Om 20.00 uur moet iedereen terug zijn.

- Wie liever op een fiets zit, kan zondag terecht in Hoogerheide. De Ossendrechtse Tourclub De Grensrijders houdt dan een mountainbiketocht door bosrijke delen van de gemeente Woensdrecht, met start en finish bij het Laco-zwembad in Hoogerheide. Er zijn drie afstanden: 25, 35 of 45 kilometer.

- Sla nog even snoep of fruit in, want het kan zomaar zijn dat er zingende kinderen voor de deur staan, dit weekend. Het is namelijk ook Sint Maarten en dat vieren ze onder andere in Hoogerheide (op zaterdag) en in Nieuw-Vossemeer (op zondag). In Hoogerheide start de route om 19.00 uur bij basisschool De Stappen. In Nieuw-Vossemeer gaan kinderen vanaf 18.15 uur vanaf gemeenschapshuis de Vossenburcht op pad.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom