Volledig scherm
PREMIUM
BERGEN OP ZOOM - Pix4Profs/Casper van Aggelen - Het oude gedeelte van het Rijks in Bergen op Zoom gaat op de schop. © Pix4Profs/Casper van Aggelen

Dit monumentale Bergse schoolgebouw wordt binnenkort verbouwd en opgeknapt

BERGEN OP ZOOM - RSG ‘t Rijks wordt verbouwd. De indeling van het monumentale hoofdgebouw gaat helemaal op de schop en wordt gemoderniseerd. De school heeft daarom een vergunning voor tijdelijke noodlokalen aangevraagd.

Quote

Het wordt een ingrijpen­de verbouwing, waarbij de monumenta­le buitenkant wel intact blijft

Jacques Schetters, conrector planning en logistiek

,,Het monumentale deel van de school gaat volledig verbouwd worden”, legt Jacques Schetters, conrector planning en logistiek uit. ,,Dat wordt een ingrijpende verbouwing, waarbij de monumentale buitenkant wel intact blijft.” Naast het monumentale hoofdgebouw dat gebruikt wordt sinds 1885, pakt de school ook de monumentale conciërgewoning aan die op het schoolterrein staat. ,,Daar komt onder andere kantoorruimte voor terug.”

  1. MusiCompany zet een krachtige musical neer
    PREMIUM
    RECENSIE

    MusiCompa­ny zet een krachtige musical neer

    BERGEN OP ZOOM - The MusiCompany gooit het over een andere boeg. De musical ‘How to succeed’ waarmee de groep mee voor de dag komt is uit 1961. Aan de hand van een zelfhulpboek wordt de lezer uitgelegd hoe je stapsgewijs zelfstandig je loopbaan kunt uitstippelen. Hoogst actueel dus, want ook nu hebben veel mensen het over carrière maken en de top bereiken. En dat daarvoor de trukendoos open moet, begrijpt iedereen en dat maakt deze musical zo aardig.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom