Volledig scherm
© Thinkstock

Dorpsstraat in Halsteren na Pasen deels dicht

HALSTEREN - De werkzaamheden in de dorpskern van Halsteren zorgen voor het nodige omzetverlies bij winkeliers. Dat zegt Gerrit Atres, voorzitter van Winkelhart Halsteren.

Gerrit Atres: ,,Minder consumenten, minder omzet, dat doet even zeer." Hij is wel blij dat de gemeente de geplande wegwerkzaamheden in de Dorpsstraat tot na Pasen heeft uitgesteld, met name op verzoek van ondernemers. Vanaf komende dinsdag tot en met 3 mei is een deel van de straat afgesloten, onder andere omdat er een nieuwe riolering wordt aangelegd.

Er is volgens Atres een goede omleidingsroute, om de overlast tot een minimum te beperken. ,,Alle winkels blijven bereikbaar. Alleen voor de deur parkeren zit er de komende tijd niet altijd in."

Noodzakelijk kwaad

Quote

We willen allemaal dat het Halsterse dorpshart leefbaar­der wordt, verkeers­vrien­de­lij­ker en beter bereikbaar

Piet Soffers , Dorpsraad-voorzitter

De afsluiting van de Dorpsstraat was voor de winkeliers een voldongen feit. De werkzaamheden maken deel uit van het plan Vogelenzang. ,,Dat zorgt al voor veel bouwverkeer. Het is soms hectisch druk en dat wordt de komende twee weken nog gekker.”

De dorpsraad Halsteren en de plaatselijke winkeliers zitten op één lijn. Dorpsraad-voorzitter Piet Soffers noemt de afsluiting vervelend. ,,Het is een noodzakelijk kwaad. Maar er is een goede wegomleiding." Atres hoopt dat alle betrokkenen geduld hebben. ,,We willen allemaal dat het Halsterse dorpshart leefbaarder wordt, verkeersvriendelijker en beter bereikbaar."

Van een blauwe zone is wat Atres betreft voorlopig geen sprake. ,,We willen eerst zien hoe de verkeersstromen zich straks ontwikkelen. Dat geldt ook voor de parkeerplaatsen. Pas daarna gaan we evalueren. Wat ons betreft kan iedereen ook in de toekomst in Halsteren vrij parkeren. Dat vinden we een groot goed en maakt ons uniek."

  1. Het Adriano Huis in Bergen op Zoom vangt mensen op die tussen wal en schip vallen
    PREMIUM

    Het Adriano Huis in Bergen op Zoom vangt mensen op die tussen wal en schip vallen

    BERGEN OP ZOOM - Hoe het is om het Adriano Huis te wonen? ,,Leuk”, zegt Christina direct. Ze woont al sinds de opening, 8 april, in haar nieuwe appartement en dat bevalt haar prima. Een ruime woonkamer, slaapkamer en badkamer. Ze geeft trots een kleine rondleiding. Sinds kort mag ze zelfs op haar eigen kamer koken, maar dat heeft ze nog niet gedaan. In de woonkamer staat een houten tafeltje: ,,Die heb ik zelf gemaakt!”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom