Volledig scherm
. © ANP

Drie Marktplaatsoplichters opgepakt: in totaal 42 mensen slachtoffer

ROOSENDAAL / BERGEN OP ZOOM - De politieteams van Bergen op Zoom en Roosendaal hebben drie mannen aangehouden die verdacht worden van oplichtingspraktijken via Marktplaats.

De mannen boden op de verkoopsite spullen te koop aan, maar die spullen na betaling nooit te leveren. In totaal zijn 42 mensen het slachtoffer geworden van deze praktijken. Er is ook meerdere keren aangifte gedaan.

Twee van de mannen, afkomstig uit Roosendaal, werden donderdag aangehouden. Zij worden verdacht van 14 oplichtingszaken, waarin de slachtoffers benadeeld zijn voor bedragen tussen de 110 euro en 256,50 euro.

Een 18-jarige man uit Nieuw-Vossemeer werd in april van dit jaar al aangehouden. Ook hij wordt verdacht van 14 oplichtingszaken.

Vierde verdachte

De politie heeft een vierde verdachte op het oog. Het gaat om een man uit Bergen op Zoom. Hij moet zich echter nog op het bureau melden, maar staat wel gesignaleerd in het politiesysteem.

  1. Met een miljoenenschuld kan Bergen op Zoom niet altijd aardig zijn
    PREMIUM
    analyse

    Met een miljoenen­schuld kan Bergen op Zoom niet altijd aardig zijn

    BERGEN OP ZOOM - De gemeente Bergen op Zoom heeft geld nodig. Veel geld, wil ze ooit de 240 miljoen euro aan schulden afbetalen. Toch is er nog altijd geen paniek op het stadskantoor. Wethouder Annette Stinenbosch gaf vorige maand in deze krant aan dat de financiële problemen dan weliswaar groot zijn, maar dat het ook weer niet zó ernstig is. Zo is er nog lang geen sprake van dat de gemeente onder toezicht van het Rijk komt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom