Ook vorig jaar hadden we al te maken met coronamaatregelen tijdens Koningsdag. Dansdocenten van Fun Skillz hielden een korte dansmarathon via Facebook en Instagram.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook vorig jaar hadden we al te maken met coronamaatregelen tijdens Koningsdag. Dansdocenten van Fun Skillz hielden een korte dansmarathon via Facebook en Instagram. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Een Koningsdag met weinig kleur, West-Brabant viert 27 april vooral digitaal

WEST-BRABANT - Lekker doorhalen tijdens Koningsnacht. De volgende dag rondstruinen over de vrijmarkt, misschien wel het bezoek van de koninklijke familie aan Eindhoven bijwonen. Vergeet het maar. In Bergen op Zoom en Zevenbergen denken ze nog aan een digitaal programma. Maar dat hoef je in Roosendaal niet te verwachten. Daar gebeurt bar weinig op Koningsdag.

 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom

 1. Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst
  Play

  Met passen en meten wordt 94 meter lang superjacht door Alphen geloodst

 2. Striptekenaar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'
  Play

  Stripteke­naar Toon van Driel: 'Als ik het AD mag vullen met Knudde, kom ik pagina's tekort'