De wielertraditie om elkaar het snot voor de ogen te rijden is in deze tijden van corona uit den boze. De strijd tegen het gevreesde virus is er letterlijk een van de dood of de gladiolen. Dus train alleen! Ride solo!
Volledig scherm
PREMIUM
De wielertraditie om elkaar het snot voor de ogen te rijden is in deze tijden van corona uit den boze. De strijd tegen het gevreesde virus is er letterlijk een van de dood of de gladiolen. Dus train alleen! Ride solo! © Rights Managed

Elkaar het snot voor de ogen rijden? Nu aub even niet!

COLUMNWEST-BRABANT - Elkaar het snot voor de ogen rijden, dat zit er voorlopig niet in voor de talloze toerfietsers en wielrenners in West-Brabant. Niet-coureurs vinden die hordes tweewielers vaak toch al een gevaar op de weg, maar nu vormt zo’n zwetende zwerm met hijgende en fluimende pedaleurs ook nog eens een erg beweeglijke besmettingshaard.

Vandaar dat de KNWU en het RIVM, in een combine tegen corona, alle fietsers dringend adviseren om in hun eentje te trainen. De Steenbergse bondscoach Koos Moerenhout, die deze week de stekker trok uit zijn eigen Classic die in mei gereden zou worden, drukt het elke renner nog eens op het sporthart: Ride solo!

  1. Vuilniszakkenactie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’
    PREMIUM

    Vuilniszak­ken­ac­tie bij De Heide: ‘bezoekers ruim je eigen rotzooi op’

    BERGEN OP ZOOM - Natuurgebied De Bergse Heide oogt met regelmaat als één grote openbare prullenbak. Aan het einde van een mooie dag ligt het strand bezaaid met blikjes, flesjes, chipszakken en ander afval. ,,Het rijst de pan uit”, geeft wethouder Patrick van der Velden toe. ,,Zo kan het niet langer”, stelt Reza Smit van restaurant De Berk. Dit weekend worden er vuilniszakken uitgedeeld aan bezoekers. En flyers met daarop de oproep, de eigen rotzooi op te ruimen.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom