Volledig scherm
De deelnemers aan de Kleine Tour Steenbergen maken een ronde door het centrum als afsluint van het wielerevenement voor de jeugd. © Timo Van De Kasteele

Emmelie (13) en Brent (10) winnen Kleine Tour Steenbergen

STEENBERGEN - Brent Jongenelen (10) en Emmelie de Kok (13) zijn de winnaars van de Kleine Tour Steenbergen. Het wielerevenement voor de jeugd is zaterdagmiddag op de Markt afgesloten met huldigingen van alle 216 rennertjes en 50 vrijwilligers.

Het was voor zowel Brent als Emmelie de tweede keer dat ze de Kleine Tour wonnen. Ook vorig jaar slaagden ze daarin. Het winnen zit de twee in het bloed. Beiden komen uit een wielernest. Zussen Sanne en Evi Jongenelen wisten het evenement respectievelijk twee en drie keer te winnen. En Matthijs de Kok, de broer van Emmelie, heeft de Kleine Tour drie keer op zijn naam gezet. 

Fanatiek

Brent is een fanatieke wielrenner. Hij koerst en heeft dit jaar als enige Steenbergenaar deelgenomen aan het NK wielrennen voor de jeugd. Met zijn stuurmanskunsten won het ventje zaterdag ruimschoots, met 167 punten verschil op de nummer twee Wouter Sloekers. Sven Ehbel werd derde bij de jongens. Bij de meisjes bestond de top drie uit Emmelie de Kok (1), Evi Jongenelen (2) en Larissa Castelijns (3). 

Volledig scherm
Tot volgend jaar. © Timo Van De Kasteele


Discoavond

Toch gaat de Kleine Tour voor veel deelnemertjes niet om winnen. Voor Sara de Groen (11) staat de gezelligheid voorop. Het is de derde keer dat ze meedoet. Moe is ze niet. Zelfs niet na de discoavond. ,,Dat is eigenlijk toch wel het leukste onderdeel van heel de week", zegt ze. Voor de 14-jarige Thijs Hommel is het zijn laatste tour. Zeven keer heeft hij meegedaan. ,,Ik heb echt met volle teugen genoten", zegt hij. ,,Vooral het behendigheidsparcours met de kegels ging erg goed dit jaar. Dat heb ik vooraf flink geoefend. Jammer dat ik volgend jaar niet meer mee mag doen."

Rondemiss

In totaal hebben de 216 jongens en meisjes 278 kilometer afgelegd en dagelijks behendigheidsritten getrotseerd. Volgens bestuurslid Coen Embregts is alles goed verlopen. ,,We hebben zo'n beetje alle weertypen meegemaakt. Van snikheet begin van de week, tot storm en regen aan het eind. Toch zijn alle onderdelen door kunnen gaan. En hebben alle deelnemers, ondanks twee valpartijen, toch de eindstreep gehaald."

Ook rondemiss Meike Luijsterburg heeft genoten. ,,Het is voorbijgevlogen. Met het uitdelen van handtekeningen voelde ik me een echte rondemiss."

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom