Volledig scherm
Horeca-ondernemer René Vermeulen, met rechts naast hem zijn vrouw Astrid, ontving vrijdagavond uit handen van staatssecretaris Mona Keijzer (links) de Initiatiefprijs 2019 tijdens het Aangenaam GoBoz Ondernemersgala in zijn eigen pop-up-restaurant Wild & Wijn Op het Ravelijn in Bergen op Zoom. © Pix4profs/Iman Fase

En de winnaar 2019 is .... René Vermeulen

BERGEN OP ZOOM - Uit handen van niemand minder dan Mona Keijzer, staatssecretaris van economische zaken, mocht de bekende Bergse horecaondernemer René Vermeulen vrijdagavond de Initiatiefprijs 2019 in ontvangst nemen. Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse Aangenaam GoBoZ Ondernemersgala.

Keijzer was er de eregast. Ze bezocht het gala, maakte praatjes met ondernemers en hield een korte toespraak.

Popups

Volledig scherm
René Vermeulen, hier links op de foto, kreeg vrijdagavond de Initiatiefprijs tijdens het Ondernemersgala. Dat plaatsvond op het Ravelijn. © Pix4Profs/Peter van Trijen
Quote

Stadsprijs van publiek gaat dit jaar naar Franken Fruit

Vermeulen van restaurant 't Spuihuis in Bergen op Zoom is een zeer actieve ondernemer. En dat waardeert de jury. ,,René heeft zich op bijzondere wijze verdienstelijk gemaakt voor culinair Bergen op Zoom. Met initiatieven zoals popup-restaurants, ondersteuning bij Bergse evenementen.” Bijzonder detail. Het Ondernemersgala vond dit keer plaats op het Ravelijn. In de tent die er staat vanwege Wild en Wijn, een popuprestaurant dat vorige week opende. Een van de initiatiefnemers ... René Vermeulen. 

Naast de prijs voor Vermeulen waren er vrijdagavond nog meer prijzen te vergeven. Voor de echte Ondernemersprijs zijn er twee categorieën. Bedrijven met meer en bedrijven met minder dan tien werknemers. Bij de grote bedrijven viel dit jaar de eer te beurt aan Bruynzeel Keukens. Een begrip in de stad en wijde omgeving. ,,Een eerlijk bedrijf, een jarenlange geschiedenis in Bergen op Zoom. Een bedrijf waar we trots op mogen zijn”, oordeelde de jury.

Bij de kleine bedrijven ging de Ondernemersprijs naar Ideal Equestrian, een bedrijf dat producten ontwerpt en produceert voor de mensport. ,,Een klein bedrijf dat marktleider is in de wereld. Veel passie en doorzettingsvermogen. Innovatief bezig”, aldus het rapport van de jury.

Tot slot is er ook nog de Aangenaam GoBoZ Stadsprijs. Wie die krijgt bepaalt het Bergse publiek. Dat kon de afgelopen weken een stem opbrengen op een van de zes genomineerden voor de Ondernemersprijzen 2019. Ook met deze prijs ging een bekende naam aan de haal: Franken Fruit. Weliswaar na een nek-aan-nekrace, zegt Ad Segers, woordvoerder van het Ondernemersgala. ,,Deeltijdondernemers die passie hebben voor alles wat groeit”, oordeelt de jury. Franken Fruit was een van de genomineerden in de categorie bedrijven met minder dan tien man personeel. 

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom