Volledig scherm
PREMIUM
© Pix4Profs/Peter Braakmann

Eventjes kraggen op De Kragge in Bergen op Zoom

columnAls ik naar de milieustraat rijd aan de Van Konijnenburgweg, zeg ik nog altijd dat ik eventjes naar De Kragge ben. Een beetje Bergenaar weet meteen waar je hebt over hebt. Je gaat rotzooi wegbrengen.

De Kragge zit in ons dna. Dat de eigenlijke vuilstort De Kragge al bijna dertig jaar dicht is, ach. Daar hebben we het niet meer over. Over die stinkende bult. Het meeuwenparadijs. Waar je zelf met je aanhangwagentje tot boven op de berg mocht rijden. Tussen de shovels die het vuil wegwerkten. 

  1. Blijft deze Schelp voor altijd dicht?
    PREMIUM
    Analyse

    Blijft deze Schelp voor altijd dicht?

    BERGEN OP ZOOM - De conclusie in het onderzoek van PROOF adviseurs is vernietigend. Problemen met het roestvrijstaal waren jarenlang bekend. Maar er gebeurde niks, iedereen keek de andere kant uit. Pas toen er acuut gevaar dreigde voor bezoekers en personeel kwam er actie. Ging De Schelp dicht. Voor reparatie. Die klus liep uit de hand. Het roestvrijstaal bleek niet het enige probleem. Ook met de luchtkwaliteit binnen is het grondig mis. En daarom is het bad nog altijd gesloten. En niemand die weet hoe lang dit duurt. En of De Schelp nog is te redden!

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom