Volledig scherm
Falco van Riemsdijk (11) uit Hoogerheide gaat vrijdag schaatsen met zijn klasgenootje Keona van Broekhoven, die lijdt aan cystic fibrosis. Ze willen geld inzamelen voor de stichting NCFS, die onderzoek doet naar deze taaislijmziekte. © NCFS

Falco uit Hoogerheide gaat schaatsen om Keona meer lucht te geven

HOOGERHEIDE - Een warm gebaar in koude dagen: Falco van Riemsdijk (11) uit Hoogerheide gaat vrijdag met andere kinderen schaatsen op de ijsbaan om geld in te zamelen voor zijn klasgenootje Keona van Broekhoven, die lijdt aan taaislijmziekte, ofwel cystic fibrosis (CF).

,,Keona is een vriendin uit mijn klas en heeft die ziekte. Dat vind ik vreselijk. Daarom wil ik deze sponsoractie houden voor alle mensen met cystic fibrosis", vertelt Falco op de website van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS)

Onder de motto 's 'Falco skate for Keona's air' en 'Geef meer lucht!' gaat Falco vrijdag van 17.00 tot 20.30 uur al schaatsen op de baan op het Ouwe Raedthuysplein, die zaterdag pas officieel wordt geopend. Hij wil zo geld inzamelen voor onderzoek naar medicijnen en genezing van CF. 

,,Als ik alleen schaats, zal dat niet zo veel opbrengen. Daarom heb ik jullie hulp nodig", roept hij anderen op om mee te doen. ,,Wie zelf geen schaatsen heeft, kan ze daar lenen." Falco en Keona, die in groep 7 van basisschool De Dobbelsteen zitten, hopen dat er veel kinderen in teams schaatswedstrijdjes komen rijden. 

Aanmoedigen

,,Kun je vrijdag niet, dan kun je wel een donatie doen via de website van de NCSF. Als  je niet wil schaatsen, ben je van harte welkom om ons aan te moedigen en mag je natuurlijk ook doneren", laat het duo weten. Namens de gemeente komt wethouder Jeffrey van Agtmaal het startsein geven voor de actie.

Woensdagmiddag hadden de vijf teamleden die gaan schaatsen en 46 donateurs samen al ruim 900 euro aan sponsorgeld opgehaald van de 1500 euro die ze willen verdienen voor de NCSF.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom