Volledig scherm
PREMIUM
Fokker Elmo in Hoogerheide is specialist in vliegtuigbekabeling. Maandag tekende moederbedrijf GKN Aerospace een nieuw contract met de Amerikaanse motorenfabrikant Pratt & Whitney. Dat garandeert omzet en werkgelegenheid voor vele jaren. © archieffoto Robert van den Berge

Fokker Elmo blij met forse order vliegtuigmotorenfabrikant Pratt & Whitney

HOOGERHEIDE/PARIJS - GKN Fokker Elmo, de specialist in vliegtuigbekabeling met vestigingen in Hoogerheide en China, heeft maandag een forse order gekregen van de Amerikaanse motorenfabrikant Pratt & Whitney. Dat levert voor vele jaren een aanzienlijke bijdrage aan zowel omzet als werkgelegenheid, al mijdt het bedrijf concrete cijfers.

Topman John Pritchard van GKN Aerospace ASEA, het moederbedrijf van Fokker Elmo, tekende het contract maandag op de eerste dag van de 53e Paris Air Show, de beroemde vliegtuigbeurs op luchthaven Le Bourget, ten noordoosten van Parijs. ,,We werken al sinds 1998 succesvol samen met Pratt & Whitney. Met dit langetermijncontract breiden we dit uit naar de komende dertig jaar", aldus een trotse Pritchard.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom