Geen aanwijzingen voor misdrijf bij gasexplosie Putte, waarbij man om het leven kwam

videoPUTTE - In het huis aan de Keizerstraat in Putte waar vrijdagmiddag rond 13.45 uur een gasexplosie plaatsvond, heeft de politie geen sporen aangetroffen die wijzen op een misdrijf. Dat laat de politie weten in een persbericht. Bij de explosie kwam een man om het leven.

De politie deed vrijdag en zaterdag sporenonderzoek in de woning. Nu er geen sporen zijn gevonden, is het onderzoek afgesloten. De politieafzetting bij de woning is verwijderd.

Het politieonderzoek is nog niet afgerond. De identiteit van het slachtoffer, vermoedelijk de bewoner, is nog niet definitief vastgesteld.

Dubbele explosie

Omstanders hoorden een dubbele explosie en een harde gil. Meteen zagen ze de vlammen uit het dak schieten. De woning raakte compleet verwoest door brand. Waarschijnlijk vond de explosie op de bovenverdieping plaats.

Het stoffelijk overschot van de man werd tijdens het blussen gevonden. Zijn vrouw was niet thuis op het moment van de explosie. 

Volledig scherm
Bij de brand in Putte raakte ook de achterkant van het huis is zwaar beschadigd. © Toby de Kort
  1. ‘Waar is al dat plastic voor nodig?’
    Van 't Land

    ‘Waar is al dat plastic voor nodig?’

    De inhoud van onze mailbox is altijd een verrassing. Het blijft bijzonder om te zien hoe je als boer onder een vergrootglas ligt. Zo hebben we ooit een boerendiner georganiseerd. Toen we daar vlees bij serveerden, kregen we een mail van een vegetariër of we wel wisten hoe slecht varkensvlees is. En mijn vader schreef ooit een column over hoe hij genoot van de verpleegsters in uniform die hij tegenkwam op weg naar het bedrijf. Dat leverde hem een boze brief op van een feministe.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom