Volledig scherm
PREMIUM
Zo had het moeten worden. Geldgebrek bij de gemeente noopt tot andere keuzes. © Studio Marco Vermeulen

Geen geld ambitieus waterpark West-Brabantse Waterlinie

HALSTEREN - Het ambitieuze plan voor een waterpark West-Brabantse Waterlinie naast Fort de Roovere is van de baan. Er is geen geld voor. En daarom zet wethouder Patrick van der Velden er een punt achter. 

Dat zogeheten inundatiepark was Zeeland en de West-Brabantse Waterlinie in het klein, anno 1747. De Zeeuwse eilanden, vesting Bergen op Zoom, de forten, Steenbergen. Om uit te leggen dat die waterlinie er was om Zeeland te verdedigen. Tegen de Spanjaarden. Kinderen zouden er kunnen spelen met water. Om zo te ontdekken hoe water als verdediging werd ingezet. 

 1. Doorstromen van havo naar vwo? Op de ene school in West-Brabant gaat het eenvoudiger dan de andere

  Doorstro­men van havo naar vwo? Op de ene school in West-Bra­bant gaat het eenvoudi­ger dan de andere

  WEST-BRABANT - Willen leerlingen na het behalen van hun havodiploma door naar het vwo? Dat kan op de ene West-Brabantse school al met een positief advies van de docent, terwijl de andere school een lijst met eisen voorstelt. Uit een rondgang van deze krant onder alle middelbare scholen met havo en vwo blijkt dat er grote verschillen bestaan over hoe scholen omgaan met ‘doorstromers’.
 2. Coninck ambieert opnieuw een Bib Gourmand met zijn nieuwe bistro in Bergen op Zoom
  PREMIUM

  Coninck ambieert opnieuw een Bib Gourmand met zijn nieuwe bistro in Bergen op Zoom

  BERGEN OP ZOOM - Vanuit Bergen op Zoom en zelfs uit Antwerpen reden ze graag naar Scherpenisse. Het doel van de rit: een culinaire belevenis bij de Gouden Leeuw en later Vis aan de Markt. Totdat het restaurant van Maurice de Coninck, ruim een jaar geleden, dicht ging. De reden: een ook in financieel opzicht slecht verlopen scheiding. Natuurlijk heeft die vervelende afloop hem pijn gedaan. ,,Het was mijn levenswerk.''

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom