Volledig scherm
PREMIUM
Bij het vervangen van de geluidsschermen langs de Randweg Noord in Bergen op Zoom zou de gemeente moeten kiezen voor een hogere schutting tegen de overlast van het groeiende vrachtverkeer, vindt onder meer buurtbewoner Jos Jansen. © peter van trijen/pix4profs

Geluidsscherm drukke Bergse randweg moet hoger, vinden omwonenden

BERGEN OP ZOOM - Alle geluidsschermen langs de Randweg Noord vervangen, maar de wand bij de Halsterseweg niet verhogen? Dat is een gemiste kans, vinden naaste bewoners die de meeste hinder ondervinden.

Vanuit zijn tuin aan het Bergse deel van de Halsterseweg, net achter de schermen, hoort en ziet Jos Jansen dagelijks veel vrachtwagens voorbij razen. De meeste steken boven de schutting uit. Ook de naburige familie Bakx heeft er last van. Dus klopten ze bij de gemeente aan toen ze hoorden over de vervangingsoperatie.

  1. Schuldgevoel
    Van het land

    Schuldge­voel

    Ik denk erover om op vakantie te gaan. Mét het vliegtuig! Een aantal jaar geleden zou ik daar geen twee keer over hebben nagedacht. Maar omdat vliegen zo ongelofelijk slecht is voor het milieu, heb ik daar tegenwoordig toch een schuldgevoel bij. En dat schuldgevoel heb ik steeds vaker. Als ik een plastic tasje nodig heb voor mijn aankopen bij de supermarkt bijvoorbeeld. Of als ik een pot chocopasta met palmolie uit Maleisië koop (al is het van ‘duurzame plantages’). Zelfs bij een stuk watermeloen. En dan heb ik het nog niet over de aanschaf van nieuwe kleren die ergens door overwerkte mensen in Bangladesh gemaakt worden.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom