Volledig scherm
De windmolens die opgeschaald moeten worden. © Chris van Klinken / Pix4Profs

Gemeente Steenbergen werkt aan nieuw plan voor Dinteloordse windmolens

DINTELOORD - De kans dat er in Dinteloord windmolens van 234 meter komen, wordt steeds kleiner. De provincie Noord-Brabant biedt de gemeente Steenbergen ruimte om een alternatief plan voor het windpark Karolinadijk uit te werken. 

De Steenbergse gemeenteraad besloot op de raadsvergadering van 15 maart het besluit over de windmolens uit te stellen. Het college maakte een week later bekend opnieuw rond te tafel te gaan zitten met de provincie en Innogy. Het ontbreken van politiek en maatschappelijk draagvlak voor het plan om de vier bestaande windmolens op te schalen was hiervoor de belangrijkste reden. De steun voor windmolens van 150 meter of lager lijkt wel voldoende. 

‘De kans bestaat dat er lagere windmolens komen’

De provincie geeft de gemeente nu ruimte om met een alternatief plan te komen. ,,Voor 1 juli moeten we met een goed alternatief plan komen, waar de gemeenteraad het ook mee eens is", zegt wethouder Wilma Baartmans. ,,Het nieuwe plan is nog steeds gebonden aan de Karolinadijk. Maar de mogelijkheid bestaat dat er dus lagere, maar wel meer, windmolens komen.” Als het plan er 1 juli niet ligt, grijpt de provincie in.  

Innogy zelf is nog steeds overtuigd van het voorstel zoals het er nu ligt. ,,Het plan voldoet aan de sociale randvoorwaarden en aan de omgevings- en de natuurvergunning", aldus woordvoerder Jorrit de Jong. ,,We staan wel open om te kijken naar andere alternatieven, daarvoor zijn we in gesprek met twee andere bedrijven. Wij hopen dat de gemeente ook snel meer duidelijkheid geeft.” 

 1. Nachtmerries voor meisje na jarenlang misbruik door neef (32) op familiedagen in Bergen op Zoom

  Nachtmer­ries voor meisje na jarenlang misbruik door neef (32) op familieda­gen in Bergen op Zoom

  BERGEN OP ZOOM - Een 32-jarige man uit Bergen op Zoom is woensdag in hoger beroep veroordeeld voor het jarenlange misbruik van zijn minderjarige nichtje. Het hof legt hem een gevangenisstraf op van twaalf maanden, waarvan een half jaar voorwaardelijk, en drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie. Volgens het gerechtshof heeft de man zijn nichtje jarenlang nachtmerries en lichamelijke klachten bezorgd.
 2. Fivente en gemeente strijden bij rechter over zorgwoningen in Bergen op Zoom
  PREMIUM

  Fivente en gemeente strijden bij rechter over zorgwonin­gen in Bergen op Zoom

  MIDDELBURG - Heeft de gemeente Bergen op Zoom rustig achterover geleund en een wanprestatie geleverd zoals advocaat Martens van Fivente beweert? Of is de zaak die is aangespannen door het vastgoedbedrijf, dat 65 woonzorgwoningen wilde bouwen op het terrein van de voormalige brandweerkazerne, er eentje in categorie ‘niet geschoten is altijd mis’ zoals de gemeentelijk advocaat Kruitwagen naar voren brengt?

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom