Volledig scherm
PREMIUM
Om de gladheid te bestrijden rukte de gemeente Woensdrecht vorige winter dertig keer uit en gebruikte daarbij 210.000 kilo strooizout. Voor de komende periode ligt een nieuw strijdplan klaar. © Jan de Groen

Gladheid kostte Woensdrecht vorige winter 210.000 kilo strooizout

HOOGERHEIDE - Het weer is er nog niet naar, maar de mensen en materialen staan al klaar bij de gemeente Woensdrecht om winterse ellende te bestrijden. Dat blijkt uit het gladheidsbestrijdingsplan 2018-2019. Het beleid in cijfers.

30

In de winter van 2017/2018 moest de gemeente dertig keer uitrukken om de wegen sneeuw- en ijsvrij te houden. 

 1. Canadees schoolkoor bezoekt Bergen op Zoom
  video

  Canadees schoolkoor bezoekt Bergen op Zoom

  BERGEN OP ZOOM - Wat ging er door het hoofd van de Canadese militairen die in de Tweede Wereldoorlog naar Europa kwamen om te vechten? ,,Waarom besloten ze om te gaan vechten? Wat waren hun verwachtingen voor de toekomst?” Dat schoot Mark de Robertis als eerste binnen toen hij de Canadese begraafplaats in Bergen op Zoom zag. De Canadese tiener was een van de tachtig mensen die woensdag het ereveld bezochten. Een koor, samen met hun ouders, afkomstig van jongensschool Crescent School in Toronto.
 2. ‘Bergse raad gepasseerd in financiële afwikkeling afbouw Eventum’

  ‘Bergse raad gepasseerd in financiële afwikke­ling afbouw Eventum’

  BERGEN OP ZOOM - Als college van B & W zelfstandig 1,1 miljoen euro extra uittrekken voor de afbouw van Eventum, zonder de raad om krediet te vragen, kan absoluut niet door de beugel. Dat vinden D66, Lijst Linssen, SP, PvdA en Samen 0164. Een ingediende motie van treurnis tegen het college haalde het deze week niet tijdens de begrotingsvergadering. Wel komt er een debat over hoe in de toekomst gehandeld moet worden in soortgelijke situaties.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom