Volledig scherm
PREMIUM
De Green Chemistry Campus is gehuisvest in het voormalige kleurencentrum van chemieconcern Sabic. Op steenworp afstand komt een nieuw biobased bedrijf waarvoor de gemeente een stuk grond aankoopt van Sabic. © Robert van den Berge © Robert van den Berge

Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom wil uitbreiden: ‘Aantal klanten in halfjaar verdubbeld’

BERGEN OP ZOOM - De Green Chemistry Campus groeit uit zijn jasje. Meer aandacht voor duurzame materialen en circulaire economie en de succesvolle samenwerking rond BioVoice zorgen er onder andere voor dat de campus de laatste periode sterk aan terrein wint.

,,Op heel veel punten zie je dat er steeds meer aandacht voor duurzame verpakkingen, bouwmaterialen en circulaire economie is”, zegt Petra Koenders, directeur van de Green Chemistry Campus. Op deze campus werken ondernemers, verschillende overheden en kennisinstellingen samen aan de ontwikkeling van duurzame bouw- en verpakkingsmaterialen op basis van plantaardige reststromen.

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom