Volledig scherm
Ook de bestelbus van de verdachte werd doorzocht. © Toby de Kort / MaRic Media

Grondstoffen voor amfetamine gevonden in woning Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM -  In een woning aan de Wouwsestraatweg in Bergen op Zoom zijn zaterdag grondstoffen aangetroffen om amfetamine te maken. De bewoner is aangehouden.

Na een melding besloten agenten de woning en bestelwagen van de verdachte te doorzoeken. Daar troffen ze de stoffen aan. In de woning werd 145 liter amfetamineolie en 4 kilo MDMA gevonden. Deze stoffen waren vermoedelijk bedoeld voor de productie van amfetamine. 

De bewoner is aangehouden en zit nog vast voor verder verhoor en onderzoek. 

Drugslabs

Er is meer drugsgerelateerd materiaal gevonden in Breda de afgelopen week. In een pand aan de Van de Reijtstraat in Breda is vrijdagnacht een drugslab aangetroffen. Drie dagen eerder werd er in een loods aan de Rudonk, ook in Breda, diverse attributen en vloeistoffen voor synthetische drugs gevonden. 

  1. Schuldgevoel
    Van het land

    Schuldge­voel

    Ik denk erover om op vakantie te gaan. Mét het vliegtuig! Een aantal jaar geleden zou ik daar geen twee keer over hebben nagedacht. Maar omdat vliegen zo ongelofelijk slecht is voor het milieu, heb ik daar tegenwoordig toch een schuldgevoel bij. En dat schuldgevoel heb ik steeds vaker. Als ik een plastic tasje nodig heb voor mijn aankopen bij de supermarkt bijvoorbeeld. Of als ik een pot chocopasta met palmolie uit Maleisië koop (al is het van ‘duurzame plantages’). Zelfs bij een stuk watermeloen. En dan heb ik het nog niet over de aanschaf van nieuwe kleren die ergens door overwerkte mensen in Bangladesh gemaakt worden.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom