Volledig scherm
Steenbergen - 10/08/18 - volop energy was nog aanwezig op lekker uit je dak te gaan op de discoavond © Chris van Klinken/Pix4Profs

Grote mensen verboden op discoavond in Steenbergen

STEENBERGEN - Na vijf dagen fietsen moe? Dacht het niet. De 200 deelnemers aan de Kleine Tour bruisen nog van de energie. Dat bleek tijdens de discoavond bij dansschool Brouwersgast.

Die discoavond is meteen een afscheidseditie. Dansschool Brouwersgast is komend jaar geen sponsor meer van de Kleine Tour. Dus moet de organisatie voor de 50ste editie op zoek naar een ander onderkomen voor de disco.

De 11-jarige Zoë Dam heeft heel de week uitgekeken naar de avond. Met zes vriendinnen kletst ze buiten na. "Dit is echt de leukste avond. Hier kun je doen waar je zelf zin in hebt. Dat gaat tijdens het fietsen niet. Dan moet je per se van A naar B."

Dansvloer

Als er drie regendruppels vallen, rennen de meisjes een voor een naar binnen, de dansvloer op. Het is er behoorlijk druk. Met jongens en meisjes die dansen op Nederlandstalige liedjes. "Grote mensen zijn vanavond verboden", zegt bestuurslid Nicole Bruynseels.

Sem Kortenoeven speelt liever nog even buiten. Het ventje vindt de tijdrit stiekem leuker, zegt hij. Ook Juup Koenraadt blijft nog even buiten plakken. Hij is een beetje moe. De etappe naar Huijbergen heeft er flink ingehakt. "Die bergjes op en af maakte het zwaar vandaag", zegt het ventje als volleerd profrenner.

Regels

Op de voorlaatste dag van de Kleine Tour is na een 60 kilometer lange etappe op het bordes van het oude gemeentehuis afscheid genomen van 37 jongens en meisjes die voor het laatst deelnamen. Volgend jaar worden ze 15 en mogen ze niet meer meedoen. Dat zijn de regels.

Ook bestuurslid Jack Goossens is er dan niet meer bij. Hij zwaaide vrijdagmiddag samen met de kinderen af. De laatste dag start vandaag met een behendigheidsrit. Bij de jeugd beter bekend als het o zo gevreesde kegeltjesparcours.

Gevolgd door een relatief korte etappe naar Nieuw-Vossemeer. Bij terugkomst maken de rennertjes een rondrit oor Steenbergen. Dat is rond 15.00 uur. Gevolgd door de prijsuitreiking om 15.45 uur op de Markt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom