Volledig scherm
PREMIUM
Nicole IJzermans (rechts) spreekt de afvalrapers toe voorafgaand aan de schoonmaakactie. © Freek Verhulst

Grote schoonmaak in de Grote Melanen: ‘Leuk om te doen, maar jammer dat het nodig is’

HALSTEREN - ,,Normaal zou ik nu als wandelcoach moeten zeggen dat jullie niet van de paden af mogen, maar nu moeten jullie dat júist wel doen. Want daar waait het afval heen. En loop in paren, zodat één persoon kan prikken en de ander de zak kan openhouden.” Als een volleerd maarschalk spreekt Nicole IJzermans haar troep opruimende troepen toe.

Meer dan veertig mensen kwamen haar zaterdagmiddag op World Cleanup Day helpen om natuurgebied de Grote Melanen bij Halsteren op te ruimen. En met die opkomst is ze meer dan tevreden. ,,Geweldig, hè? Zeker in dit mooie weer, met genoeg activiteiten in de buurt. Het laat zien dat mensen het echt belangrijk vinden.” Ze lacht: ,,Je zou bijna zeggen; gek dat het dan toch nodig is.”

  1. Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijnlijk ook afkomstig van diefstallen in Zuidwest-Brabant

    Huis vol gestolen spullen in Brasschaat, waarschijn­lijk ook afkomstig van diefstal­len in Zuid­west-Bra­bant

    BRASSCHAAT - Een inwoner van het Belgische Brasschaat bleek zijn huis en garage te hebben volgestouwd met gestolen waar. De Belgische politie trof onder meer gouden en zilveren sieraden, fietsen, flatscreens en gereedschappen aan en vermoedt dat de buit deels afkomstig is van inbraken gepleegd in Zuidwest-Brabant. Dat meldt de politie van Bergen op Zoom zaterdag op haar Facebookpagina.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom