Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Grote verkeerscontrole in Hoogerheide: ouder vervoert kind onjuist, motor afgepakt

HOOGERHEIDE - In Hoogerheide is donderdag een grote verkeerscontrole geweest. Hierbij werden ongeveer dertig boetes uitgedeeld en moest iemand ter plekke zijn motor afstaan. Verder inde de politie een openstaande schuld van ruim vierhonderd euro.

Tijdens de controle werden boetes uitgedeeld voor het vasthouden van een mobiele telefoon (twee keer), niet tonen van een rijbewijs (vijf keer), gladde band (vier keer), niet dragen van een autogordel (zes keer), niet deugdelijke verlichting (zes keer), onnodig geluid veroorzaken, inhalen over een doorgetrokken streep, een vals rijbewijs en voor het niet juist vervoeren van een kind.

Buitenlands kenteken

Door de belastingdienst werd bovendien een motor in beslag genomen vanwege het niet betalen van de motorrijtuigbelasting. Ook werd een schuld afbetaald van 430 euro en werden er zes bekeuringen uitgeschreven voor het rijden met een buitenlandse kentekenplaat, terwijl de bestuurder in Nederland woont. Het boetebedrag voor deze bekeuring is 1.500 euro.

De agenten zijn, naast deze controle, ook bezig geweest met enkele spoedmeldingen, zoals een aanrijding met gewonden op de A4, een poging woninginbraak in Ossendrecht en twee bestuurders, die onder invloed reden. Ook werd een bestuurder achterhaald die een stopteken negeerde. Naast enkele verkeersovertredingen was deze man ook in het bezit van 44 gram amfetamine. Zijn rijbewijs is afgepakt.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom