Volledig scherm
De kerncentrale in Doel. © ANP

Half miljoen handtekeningen voor sluiting kernreactoren in Doel en Tihange

DOEL - Ruim een half miljoen mensen in Nederland, Duitsland en België hebben een petitie ondertekend om de zogenoemde scheurtjesreactoren in de Belgische plaatsen Tihange en Doel gesloten te krijgen. 

In Maastricht werden woensdagmiddag de in Nederland verzamelde handtekeningen overhandigd aan de organisatoren van de petitie. Die brengen de 502.760 Nederlandse, Duitse en Belgische handtekeningen vrijdag naar vertegenwoordigers van de Belgische atoomwaakhond FANC in Brussel.

De organisatoren hielden dinsdag een manifestatie in Luik, woensdag in Maastricht en donderdag in grensplaats Visé bij Eijsden. In Duitsland werden wekelijks op steeds andere plaatsen manifestaties tegen de reactoren gehouden. De bedoeling van deze manifestaties was extra handtekeningen op te halen en mensen te wijzen op de gevaren die zouden uitgaan van de Belgische kerncentrales.

Over de veiligheid van de kerncentrales in Doel en Tihange bestaan in Brabant en Limburg veel zorgen.

  1. Canadees schoolkoor bezoekt Bergen op Zoom
    video

    Canadees schoolkoor bezoekt Bergen op Zoom

    BERGEN OP ZOOM - Wat ging er door het hoofd van de Canadese militairen die in de Tweede Wereldoorlog naar Europa kwamen om te vechten? ,,Waarom besloten ze om te gaan vechten? Wat waren hun verwachtingen voor de toekomst?” Dat schoot Mark de Robertis als eerste binnen toen hij de Canadese begraafplaats in Bergen op Zoom zag. De Canadese tiener was een van de tachtig mensen die woensdag het ereveld bezochten. Een koor, samen met hun ouders, afkomstig van jongensschool Crescent School in Toronto.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom