Tegenstanders van de plaatsing van kruisraketten op Woensdrecht blokkeren in maart 1986 de toegang tot de vliegbasis en steken een Amerikaanse vlag in brand.
Volledig scherm
PREMIUM
Tegenstanders van de plaatsing van kruisraketten op Woensdrecht blokkeren in maart 1986 de toegang tot de vliegbasis en steken een Amerikaanse vlag in brand. © Ben Steffen / Collectie West-Brabants Archief

Hek vliegbasis 1600 keer verknipt in kruisrakettentijd: ‘Kalm protest kon plots omslaan in geweld’

75 JAAR VLIEGBASISHOOGERHEIDE - De wereldwijde aandacht voor Woensdrecht in de jaren 80 als mogelijke locatie voor kruisvluchtwapens was voor ‘Den Haag’ reden om Loe Baltussen als voorlichter naar de vliegbasis te piloteren.

  1. Julia blikt terug op één jaar K3: ‘Ik ben zó hard veranderd, qua uiterlijk maar ook als persoon’

    Julia blikt terug op één jaar K3: ‘Ik ben zó hard veranderd, qua uiterlijk maar ook als persoon’

    Zangeres Julia Boschman uit Bergen op Zoom mag zich al één jaar een K3'tje noemen. Vlak voor ze de wedstrijd vorig jaar won, gaf ze een interview aan de Belgische tv-zender VTM. En datzelfde interview deed ze nu opnieuw, zoals in bovenstaande video te zien is. Van haar mooiste lichaamsdeel tot hoe vaak ze herkend wordt op straat: wat er is er zoal veranderd in het leven van Julia? ,,Dit is een harde wereld, maar gelukkig is mijn familie er altijd.”

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom