Volledig scherm
PREMIUM
20191213 - BERGEN OP ZOOM - Pix4Profs/Tonny Presser - Rien Luijks, (rechts) voorzitter HSV De Kruisweel, en agrariër Willem Testers leggen een visvijver aan in Kruisland. © Pix4Profs/Tonny Presser

Hier in Kruisland komt een visvijver: ‘We willen de jeugd stimuleren om te gaan vissen’

KRUISLAND - Hengelsportvereniging (HSV) De Kruisweel en agrariër Willem Testers gaan een visvijver aanleggen aan het Hoekske. Als alles verder volgens planning verloopt, kunnen leden van de vereniging er in 2021 gebruik van maken.

Het is een jarenlang proces geweest, vertelt Rien Luijks, voorzitter van HSV De Kruisweel. Luijks woont momenteel in Bergen op Zoom, maar is geboren en getogen Kruislander. ,,We hebben overlegd met de gemeente en dorpsraad. Zo kwam ik uiteindelijk ook bij agrariër Willem Testers terecht. Daar heb ik een aantal keer mee gesproken. Nu anderhalf jaar geleden zei hij dat hij een stuk grond beschikbaar wilde stellen.”

  1. Zwembad De Schelp hoopt op 3 februari weer open te gaan

    Zwembad De Schelp hoopt op 3 februari weer open te gaan

    BERGEN OP ZOOM - Het door technische problemen geteisterde zwembad De Schelp, een hoofdpijndossier dat wethouder Annette Stinenbosch woensdag heeft doen aftreden, kan mogelijk op maandag 3 februari de deuren weer openen voor het publiek. Of die streefdatum gehaald wordt, hangt af van nieuw onderzoek komende vrijdag, waaruit moet blijken of de accommodatie volledig legionella-vrij is. De resultaten van die bemonstering worden eind volgende week verwacht.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom