Volledig scherm
© Thinkstock

Hier in Ossendrecht komt misschien een hondenlosloopveld

OSSENDRECHT - Het Dorpsplatform Ossendrecht (DPO) is op zoek naar een geschikte locatie voor een hondenlosloopveld. Het DPO heeft twee locaties in beeld.

De eerste locatie is bij de Meiduinen in de buurt van de Boudewijngroeve net buiten de bebouwde kom in Ossendrecht. ,,We zijn hierover in overleg met Natuurmonumenten, die eigenaar is van dit stuk natuurgebied'', vertelde DPO voorzitter Adri van der Vliet afgelopen woensdagavond tijdens een openbare vergadering van het dorpsorgaan. ,,We moeten bij Natuurmonumenten wel aantonen of er echt behoefte is aan een hondenlosloopplek.''

Natuur

Momenteel mogen daar geen honden loslopen vanwege de natuur, maar Natuurmonumenten heeft geen bezwaar tegen een afgezet stuk terrein waar de honden wel los kunnen lopen. Het DPO gaat daarom binnenkort handtekeningen verzamelen onder de Ossendrechtse hondenbezitters.

De tweede locatie is in de Peeberg. Daar is een speeltuintje dat binnenkort verplaatst wordt naar en andere locatie in het dorp. ,,Daar ontstaat dan een leeg grasveld. Momenteel wordt die plek gebruikt door hangjongeren. Als we daar een hondenlosloopplek kunnen creëren, dan is waarschijnlijk ook de overlast van de hangjeugd voorbij'', denkt Van der Vliet. Hoe de aanleg gefinancierd wordt weet het DPO nog niet.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom