Volledig scherm
Intocht Sinterklaas in Bergen op Zoom vorig jaar. © Vincent Krijtenburg

Hier komt Sinterklaas allemaal in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Sinterklaas meert op zaterdag 17 november met Pakjesboot 11 aan in de Theodorushaven in Bergen op Zoom.

Het feest begint die middag om 13.00 uur op de loswal van de Theodorushaven. Een half uur later arriveert Pakjesboot 11 met Sinterklaas en zijn Pieten. De stoet vertrekt rond 14.00 uur richting het centrum, met aan het eind van de tocht een officieel ontvangst van Sint Nicolaas op het bordes van het oude Stadhuis op de Grote Markt.

‘Het paard van Sinterklaas en zijn dierenvriendjes’ is dit jaar het thema van het sinterklaasprogramma van Stichting Sint Nicolaas. Zo trekt de intocht op karren voorbij en maken kinderen langs de kant die middag kennis met Boer Bertus en zijn trekker. Tijdens de kindervoorstelling, woensdag 28 november in stadsschouwburg De Maagd, leren de kinderen de boer beter kennen.

Sint’s Muziekspektakel

Een dag later, zondag, staan de Pieten en Sinterklaas in de Stoelemat met Sint’s Muziekspektakel. Dat begint om 14.30 uur. Wie benieuwd is naar de dierenvriendjes van paard Amerigo, is zondag 25 november welkom in het Groot Arsenaal.

Op het Beursplein vertrekt vrijdagavond 30 november een lampionoptocht door de binnenstad. Sint Nicolaas gaat met Amerigo voorop. Kinderen brengen een eigen lampion mee, of kopen een dieren-lampion in de marktkraam op het Beursplein. De route gaat eindigt op het Thaliaplein.

Quote

De Stichting Sint Nicolaas lanceerde vorig jaar een lespakket. Daaraan doen 20 scholen mee

De laatste activiteit is de gezinsviering van Sint Nicolaas in de Onze Lievevrouw van Lourdeskerk op zondag 2 december om 11.00 uur.

Buiten het programma gaan kinderen ook op school aan de slag met sinterklaas. De Stichting Sint Nicolaas lanceerde vorig jaar een lespakket. Aan dat pakket doen dit jaar twintig Bergse basisscholen mee. Dat betekent dat de kinderen op school gaan kijken naar Studio Pepernoot, het eigen sinterklaasjournaal van de organisatie. Met dit jaar voor het eerst elke dag een nieuwe uitzending. Elke aflevering is een kwartier. Kinderen kunnen er op school naar kijken.

 1. Doorstromen van havo naar vwo? Op de ene school in West-Brabant gaat het eenvoudiger dan de andere

  Doorstro­men van havo naar vwo? Op de ene school in West-Bra­bant gaat het eenvoudi­ger dan de andere

  WEST-BRABANT - Willen leerlingen na het behalen van hun havodiploma door naar het vwo? Dat kan op de ene West-Brabantse school al met een positief advies van de docent, terwijl de andere school een lijst met eisen voorstelt. Uit een rondgang van deze krant onder alle middelbare scholen met havo en vwo blijkt dat er grote verschillen bestaan over hoe scholen omgaan met ‘doorstromers’.
 2. Coninck ambieert opnieuw een Bib Gourmand met zijn nieuwe bistro in Bergen op Zoom
  PREMIUM

  Coninck ambieert opnieuw een Bib Gourmand met zijn nieuwe bistro in Bergen op Zoom

  BERGEN OP ZOOM - Vanuit Bergen op Zoom en zelfs uit Antwerpen reden ze graag naar Scherpenisse. Het doel van de rit: een culinaire belevenis bij de Gouden Leeuw en later Vis aan de Markt. Totdat het restaurant van Maurice de Coninck, ruim een jaar geleden, dicht ging. De reden: een ook in financieel opzicht slecht verlopen scheiding. Natuurlijk heeft die vervelende afloop hem pijn gedaan. ,,Het was mijn levenswerk.''

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom