Volledig scherm
PREMIUM
Het Hof van Asselbergs tegenover het NS-station in Bergen op Zoom, met uitzicht op binnenstad en Peperbus, is vrijwel voltooid. Projectleider Michiel Miedema van Stadlander kondigt met gepaste trots een open dag aan: woensdag 22 mei. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Hof van Asselbergs: nieuwbouw met historische vestingkelder als extraatje

BERGEN OP ZOOM - De 83 woningen van het Hof van Asselbergs zijn bijna af. Op de open dag, 22 mei, is ook de historische vestingkelder te zien.

Waar rond 1700 de meesterlijke vestingwerken van Menno van Coehoorn verrezen en eeuwen later de gele BBA-bussen af en aan reden naar de remise, nadert nu het Hof van Asselbergs zijn voltooiing. Woningcorporatie Stadlander, die er 83 huurwoningen liet bouwen, toont de inbreidingslocatie tegenover het NS-station woensdag 22 mei aan het publiek. De sleuteluitgifte aan de bewoners start begin juni.

  1. Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenbergen
    PREMIUM

    Koker met spullen voor de toekomst de grond in bij opening Fort Henricus in Steenber­gen

    STEENBERGEN - Het kan nog honderden jaren duren. Maar er komt een dag dat iemand hem vindt: de koker met spulletjes die zondag bij de opening van Fort Henricus in Steenbergen de grond in is gekatapulteerd. Met een piepklein Gummaruskerkje en Pompejusje, bloemenzaadjes, een brief van burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen, maar ook een cd met waterlinie-raps en een boekje met wandeltochten.

In samenwerking met indebuurt Bergen op Zoom